Ny super-bybane til Bergen mandag

Mandag kommer en ny type bybanevogn til Bergen. Onsdag skal den vises frem i dagslys.

Publisert Publisert

NY BANE: Den er 42 meter lang og kan ta 278 passasjerer. Vognen er den første av åtte nye bybanevogner som kommer til Bergen. Foto: Tommy Lindebjerg Nielsen

  • Torunn Aarøy
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bybane-vogn 221 er på vei til Bergen. En observant tipser la merke til den staselige vognen da han var på vei fra Hamburg til Maribo i Danmark lørdag kveld. Dermed tok han bilder av vognen, som fraktes på en trailer.

Les også:

Les også

Se, så lang Bybanen blir

Den skal ankomme Bergen med båt i løpet av mandag. Senere skal den fraktes gjennom Åsane til Kokstad. Onsdag er det pressevisning på vognen.

bybanen 2.jpg

Ti meter lengre

— Denne erveldig annerledes enn de andre 20 vognene vi har i Bergen nå, forklarer informasjonssjef Rune Jenssen i Bybanen utbygging.

Les også:

Les også

Her skal 40 bybane- vogner overnatte

Vognen er den første av i alt åtte nye vogner som skal komme til Bergen de neste seks månedene. De nye vognene er ti meter lengre enn de som allerede går på skinner i Bergen — altså hele 42 meter lange.

De tar også 278 passasjerer mot 212 i dagens vogner.

Kan kjøres i vår

— Disse vognene skal settes inn i trafikken i løpet av våren. De kommer i forbindelse med at vi utvider bybanen til Flesland, sier Jenssen.

Les også:

Les også

Kommunen advarte mot den nye bybaneløsningen

To nye vogner kommer i januar, to kommer i februar, en i mars og to i april. Vogn 221 har nettopp vært på testkjøring utenfor Berlin.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Et godt utgangspunkt