Bergens-rapper rømte fra taket på Politihuset

Nå gjemmer mannen seg hos venner. Politiet vil ikke si noe.

Publisert Publisert

RØMLING: En mann skal nylig ha klart å rømme under lufting, mens han var i politiets varetekt i Allehelgens gate i Bergen sentrum. Politiet ønsker ikke å kommentere episoden. Foto: Odd E. Nerbø (arkiv)

  • Per Lindberg
  • Anders Haga
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

22-åringen ble hentet inn av politiet for noen uker siden, og skulle etter planen i varetekt. I et intervju med bladet Natt&Dag, forteller han om flukten sin fra politihuset.

Han skal ha kommet seg ut via luftegården og deretter hoppet ned fra taket på politistasjonen i Bergen sentrum.

— Jeg satt i avhør og spurte om jeg kunne få litt luft. Jeg har vært i den bakgården flere ganger. De har en liten boks borti hjørnet hvor de parkerer bilene, sier han til magasinet, og forteller at politiet ropte «rømling» etter han.

- Ingen kommentar

Hans advokat Jørgen Riple bekrefter rømningen.

— Natt&Dag sin fremstilling fremstår riktig hva gjelder det rettslige. Jeg er usikker på hvorfor han var pågrepet, men han rømte via bakplassen på politihuset, sier Riple til BT.

Hordaland politidistrikt ønsker verken å bekrefte eller avkrefte at det har skjedd en hendelse nylig hvor en person har rømt fra politihuset.

Gikk i dekning

Tiden etter rømmingen har han tilbrakt i skjul hos venner. Han vil nemlig få skrevet så mye musikk som mulig før politiet finner ham. Da går det rett i fengsel for en lengre periode. BT skrev om 22-åringen i fjor. I oktober 2014 ble han dømt for en rekke voldsforhold.

På rundt 14 måneder skal han sammen med en annen tiltalt ha begått vold mot elleve ulike personer i Bergen, enten hver for seg eller sammen. Tiltalen beskrev fem tilfeller av legemsbeskadigelse og to tilfeller av legemsfornærmelse. Alle under «særdeles skjerpende omstendigheter».

Blant sakene han ble dømt for var en episode hvor han og kameraten gikk løs på fire personer nattestid med en brostein.

Flere års fengsel

I intervjuet med Natt&Dag henviser han selv til denne voldsepisoden.

Det gjør han etter å ha fortalt om hvordan han gir frekke folk en leiving, hvorpå magasinet spør han om han «har noen stories om å være kjuagutt i Bergen».

Les også: Angrep med brostein.

Etter å ha blitt dømt til flere års fengsel i fjor november, anket han dommen, og gikk fri i påvente av at ankesaken skulle opp for retten.

Mens han gikk på gaten ble han involvert i flere andre forhold som skal ha ført til at politiet hentet ham inn til politihuset, hvor han altså ikke ble særlig lenge.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Brann i bil med campingvogn i Bømlafjord­tunnelen

  2. Sommeren på vei tilbake: – Kan bli 20 grader fra onsdag

  3. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  4. Dette gamle kraftverket kan mangedoble produksjonen. Eierne er lei av å vente på klarsignal.

  5. Lege var smitta av farleg bakterie – Helse Førde droppa å teste

  6. Dansk trener med stor suksess i England: Klubben kan rykke opp etter 73 år utenfor toppdivisjonen