En fest for skispirer

Petter Northug er helten til Jakob (6), men han skal likevel ikke bli som skikongen. - Jeg orker ikke å trene så mye, slår han fast.

Publisert Publisert

skinett2.jpg

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sammen med hundrevis av andre barn stilte Jakob Amundssen Nitter til start under Skifestival i Nygårdsparken i dag.

Snøen er fraktet fra Eikedalen og dumpet i en 400 meter lang sløyfe rundt om i parken.

Under oppvarmingen før løpet er tettheten av unge skiløpere så stor at de som vil prøve seg med et rykk løper ut på plenen og sprinter mellom krokusen før de trenger seg inn igjen i stimen lenger fremme.

Les også

Hit skal det komme 20 trailerlass med snø

En stim av fotografer

Rødt klister er garantert det eneste som duger i de smeltende skisporene, men her er det ingen gigantiske smøreboder å se noen steder.

Støtteappareat av foreldre og besteforeldre går enten og leier sine håpefulle midt i sporet, eller de står rett utenfor sporet og foreviger de unge med sine smarttelefoner. Aldri har det vel blitt tatt flere bilder av skiløpere i Bergen.

På scenen før start holder Vilvite-ansatte på med nyttig folkeopplysning, når det først er samlet så mange unge talenter på ett sted. I et lite fysikk-forsøk smeller det skikkelig fra scenen, og alle som har klumpet seg sammen i startområdet tyvstarter.

— Mamma sin skyld

Også Jacob Amundssen Nitter stanses og vises tilbake til start. Til tross for at han ikke liker å trene så mye innrømmer han at han går på ski nesten hver eneste helg.

— Det er mamma sin skyld, sier han og kikker bort på mor Anette Amundssen Nitter.

De fleste turene går til Totland. Det er første gang han går på ski midt i Bergen sentrum.

Det er idrettslaget Viking og Vilvite som har gjort det mulig. Rundt 20 lastebillass med snø har de fått fraktet. Skifestivalen arrangers i forbindelse med Vilvite-senterets pågående utstilling om vintersport.

TETT I SPORET: Det kunne til tider bli tett i sporet for de mange unge som deltok på Skifestival i Nygårdsparken i dag. Foto: Leif Gullstein

Publisert