Pakkene til tre barnebarn er kommet på avveie

Kjenner du Milla, Ronja og Josefine? Nå trenger julegavedetektiven din hjelp.

Publisert Publisert

ER DISSE TIL DEG?: Kjenner du Ronja, Milla og Josefin? Pakkene fra farmor er kommet på avveie. Foto: Posten

iconDenne artikkelen er over fire år gammel
  • SISTE: Klokken 14.45 får BT telefon om at mysteriet er oppklart på rekordfart. De tre barnebarna er riktignok i Bergen, mens pakkene deres er i Oslo, men de kommer til å rekke frem til i morgen likevel.
    BT har blitt kontaktet av Postens julegavedetektiv som spør om hjelp til å løse mysteriet omkring hvem de skal levere disse pakkene til.

— De er funnet på terminalen i Bergen og da bor kanskje farmoren i Bergen, sier Åse Marie Lerfald, som er årets detektiv hos Posten.

Hvor er de tre barnebarna?

Pakkenes beskjed er klar, men uklar. Det Milla, Ronja og Josefine som skal få disse gavene fra farmor. Men hvor de tre barnebarna finnes er uvisst.

— Gavene til Milla og Ronja har likt papir. Grønt med kvister, kongler og stjerner – og rødt bånd. Gavene til Josefine er derimot pakket i sølvfarget papir oppdelt i felt med bamser. Alle gavene har klistrelapp med motiv av engler som blåser i basun, forteller Lerfald.

Pakkene befinner seg nå i Oslo på brevterminalen, men skal helst under et juletre i morgen. Vet du hvem som skal ha dem? Da kan du ringe 23149090 eller sende e-post til julegaveservice@posten.no.

— Klarer dere å levere dem på én dag?

— Det spørs hvor det er, for vi kan sende det med ekspress. Dette kan vi kun gjøre i byer. Da klarer vi det i morgen, men hvis det er lenger ut klarer vi det ikke på julaften, sier Lerfald til BT.

Slik jobber detektivene til Posten

— Hvor mange julegavemysterier har dere hatt i år?

— Vi begynner å nærme oss 300. Vi løser omtrent 90 prosent av dem.

— Hvordan etterforsker dere?

— Posten har et eget adressepostsystem. Hvis vi har noen navn som er spesielle, så kan vi søke på bostedsadresser i Norge. Vi bruker også telefonkatalogen og Facebook. I tillegg er vi på Kveldsåpent på NRK to ganger i uken. Vi bruker jo også våre egne kolleger og har noen triks.

— Har det vært en travel jul?

— Ja. Bare i postens godstjeneste i Oslo har det blitt sortert over 200.000 pakker i døgnet, sier Lerfald.

Publisert