Skadet politimann med kniv

Politipatruljen rykket ut etter melding om en bil som hadde havnet i grøften. Da trakk sjåføren kniv.

Publisert:

PÅGREPET: Det oppsto et basketak mellom politimannen og den pågrepne bilisten. KJELL BUA

En 60 år gammel mann er pågrepet og siktet etter at han trakk kniv mot politiet på grensen mellom Haugesund og Sveio fredag ettermiddag.

Den unge politimannen skal ha fått et dypt kutt i en finger.

Den dramatiske episoden skjedde etter at en bilfører hadde havnet i grøften på fylkesvei 47 ved Vikse, et par hundre meter fra Sveio.

– Uklare omstendigheter

– De nøyaktige omstendighetene er foreløpig litt uklare, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

I GRØFTEN: Her skjedde dramaet, etter at det først kom melding om en utforkjøring. Stig Tangen

Om 60-åringen stakk politimannen med en kniv, eller om politimannen ble skadet i et forsøk på å ta kniven, visste ikke Jensen da BT snakket med ham. Operasjonslederen forteller at politipatruljen fra Haugesund raskt hadde kontroll på mannen og fikk lagt ham i bakken. Politipatruljen fikk etterpå forsterkninger fra kolleger i Haugesund.

TATT: En 60 år gammel mann ble pågrepet etter hendelsen fredag. Han har ikke gyldig førerkort og var beruset, opplyser politiet. Stig Tangen

Et vitne på stedet, Stig Tangen, sier til BT at han ikke la merke til noen kniv. Men han så hva som skjedde etter pågripelsen. Tangen forteller at de «romsterte godt» baki politibilen, og at politiet tilsynelatende måtte sette seg på mannen for å få kontroll på ham.

– Det var mye armer og ben. Etter hvert kom det en politibil til for å bistå, sier Tangen.

– Ruset og uten førerkort

– Utgangspunktet var at et vitne meldte fra om at en bilist var havnet i grøften, og at det var mistanke om at sjåføren var ruset, forteller Jensen.

Den 60 år gamle mannen er kjent av politiet fra før.

– Han har ikke gyldig førerkort og var beruset. Om han også blir siktet for vold mot offentlig tjenestemann, er opp til juristen vår å avgjøre, sier operasjonslederen.

Jensen opplyser at bilisten vil bli fremstilt for lege.

Politimannen måtte til legevakt for å få sydd kuttet, melder NTB.

Publisert: