— Det må være et triks, jeg har sett på dem i fem minutter. Det kan ikke være mulig at personen på bakken holder den andre ved hjelp av en hånd og at den andre bokstavelig talt sitter i løften ved å støtte seg på venstre hånd, sier en østelding på ferie i Bergen.

- Er det to personer, tror du?

— Ja, de er jo i live, begge to, er de ikke det? De beveger seg jo, svarer han BT.

Se webkamera fra Den blå steinen

Mange fotograferer

— Det kan ikke stemme, jeg skjønner det ikke. Nei, de må lure oss på en eller annen måte. Det må være noe vi ikke ser, sier hans kone.

De to artistene får folk til å stanse opp og tenke. En kvinne klør seg i hodet, andre bare stirrer. Og publikum fotograferer i ett.

De må lure oss på en eller annen måte. Det må være noe vi ikke ser

BT så dem ved 12.10-tiden. Først trodde vi ikke at den øverste personen var i live, at det kun var en figur. Men det er bevegelse på hånden, og han eller hun blinker med øynene. Tre kvarter senere sitter de to der fortsatt, på samme måte.

- Jeg skjønner det ikke

— Det kan ikke stemme, sier en dansk mann.

Folk setter pris på underholdningen. Flere er fremme og kaster mynt til dem. De to sitter der bare, uberørt.

— Jeg skjønner det ikke, sier en eldre bergensmann.

BT har fått flere innspill fra lesere som har forslag til løsning av mysteriet. Her er en mulig forklaring (fra YouTube).

SJEKK DETTE: Slik sitter de to artistene ved Den blå steinen i Bergen sentrum. Forbipasserende lurer på hvordan de to klarer å sitte sånn. Kan det være noe vi ikke ser?
PER LINDBERG