Mandag morgen merket Otto Sætre-Hansen at det hadde vært tyver på ferde på Haukeland.

En av ambulansene manglet seks blålys; over støtfangeren, på sideskjermene og på sidespeilene.

Dette er biler som brukes til å hjelpe folk. Jeg vil ikke si det er en særlig gjennomtenkt handling.

— Vi ble veldig overrasket over at noen kunne gjøre noe sånt. Bilene har stått inne på sykehusområdet, hvor det normalt ikke er andre enn folk som jobber der om natten, sier Sætre-Hansen, leder for ambulansestasjonen i Bergen sentrum.

- Aldri opplevd lignende

Enda mer overrasket ble han tirsdag morgen. Da var de samme blå-lysene stjålet fra ytterligere to ambulanser, som sto på akkurat samme sted.

REAGERER STERKT: Otto Sætre-Hansen, leder for ambulansestasjonen i Bergen sentrum, er overrasket over at noen får seg til å stjele blålys fra ambulanser.
HAUKELAND UNIVERSITETSSYKEHUS

— Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Sætre-Hansen, som har jobbet mer enn 30 år i ambulansetjenesten.Han tror ikke det dreier seg om hærverk.

— Dette er tyveri. De har hatt med seg egnet verktøy og skrudd lyktene pent av.

Ledningene er klippet av.

— De har tatt seg god tid. Jeg vil anta de har brukt cirka 20 minutter per bil, sier Sætre-Hansen.

Setter inn reservebiler

Hver lykt koster 3.000 kroner, pluss montering. Alle tre bilene er levert inn til reparasjon, og en av dem vil være i drift igjen tirsdag ettermiddag.

De andre må vente på nye lykter fra Østlandet.

— I mellomtiden må vi sette inn andre biler, som står i reserve. Det er ikke kritisk så lenge vi har normal drift, men er veldig dumt om det skulle skje noe, sier Sætre-Hansen.

Han beskriver situasjonen som forferdelig kjedelig.

— Dette er biler som brukes til å hjelpe folk. Jeg vil ikke si det er en særlig gjennomtenkt handling.

Politiet sjekker overvåkningsbilder

Politiet etterforsker saken og sjekker overvåkingsvideoer fra parkeringsplassen ved Haukeland universitetssjukehus.

— Dette er alvorlig for beredskapen. Vi vet ikke noe om årsaken til at de er stjålet, men jeg kan ikke tenke meg at det kun er gjort for hærverkets skyld, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Inger Myrtvedt til NTB.

Sætre-Hansen håper tyvene angrer seg, og leverer lyktene tilbake. Han håper også folk tar kontakt om de har tips i saken.

KLIPPET AV: Tyvene har tatt seg god tid med å stjele lysene. Ambulansene sto parkert på det såkalte 0-dekket på Haukeland universitetssykehus.
HAUKELAND UNIVERSITETSSYKEHUS