- Teit med tatovering

Bør alle som vil få lov til å tatovere seg? Eller bør det være en aldersgrense? Dette mener lesere av BTbatt.

Publisert Publisert
  • Bergens Tidende
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

18 år! Ikke mindre, ikke mer!

Nå i det siste har flere og flere ungdommer tatt turen innom tatoveringsbutikkene med en lapp med tillatelse fra foreldrene til å skaffe seg en tatovering! Tatovererne har selv reagert på dette og nektet å tatovere disse unge! De krever en høy aldersgrense på dette, men barneombudet vil ikke ha en høy aldersgrense! Det er ufattelig at man ikke klarer å sitte opp aldersgrensen på tatoveringen, når kjeden selv ønsker det! Til vanlig ville lignende bransje tatt imot de unge, for å tjene penger, men heldigvis har ikke denne bransjen gitt tillatelse til det! Dere i barneombudet som har med dette å gjøre, må sitte opp grensen på å få tatovering, fordi disse unge menneskene ikke er klar til å ta dette valget! De fleste vil reagere og angre på tatoveringen når de er i 30 årene, men det blir enda verre i 80 årene!

Så sett opp aldersgrensen på grunn av mangel på ansvar og beslutninger hos de unge, og fordi man har tatoveringsbransjene i ryggen på dette!

GUTT, 15 ÅR

Bør få lov

Personlig mener jeg at folk bør få lov til å bli tatovert dersom de vil det selv og får lov av foreldrene deres. Hvorfor skal dem som tatoverer deg bestemme det? Det er du som blir tatovert! Dem som skal tatovere deg er sikkert i tvil om du gjør det med foreldrenes samtykke. Hvis de ikke tror på deg, er det jo bare til å gi nummeret til din mor og eller din far og si at dem skal ringe og spørre selv. Vanskeligere enn det er det vel ikke?

Selv har jeg ønsket meg en tatovering i en stund, men vet ikke om mamma og pappa syns det er greit. Hvis mine foreldre sier det er greit, så skjønner jeg ikke hvorfor tatovererne vil sette en stopper for det dersom du er yngre enn 18 år. Det er jo ikke livsfarlig? Det er ikke verdens undergang heller. En tatovering bare. Det er det, og ingenting mer. Jeg skjønner ikke hvorfor gutter og jenter som vil ha tatovering må ha fylt 18 år. Hvorfor er det et problem?

GUTT, 14 ÅR

Teit med tatovering

Jeg er en gutt på 14 år som syntes det er teit at folk tar tatovering. Det er kanskje greit å ta det når man er ung, men tenker folk på at de blir gamle? Når de for rynker ser det helt forferdelig ut. Hva er meningen med å tatovere hele kroppen sinn egentlig? Er det tøft? Syns de det er fint? Jeg syntes det er ekkelt å ha en tatovering over hele kroppen. Jeg tror meg og flere er enige i dette. I tillegg koster det opp til tusen kroner for å ta en liten tatovering.

GUTT, 14 ÅR

Tenk dere om

Aldersgrensen i Norge for å ta tatovering er 18 år. Mange ungdommer klager over at man må være såpass gammel, men jeg må si at jeg er enig. Å ta en tatovering er en stor avgjørelse som du har på deg hele livet. Det er ikke snakk om at det går bort i vann, når du først tar en ordentlig tatovering er den innrammet på kroppen din resten av livet. Når du er 18 er du så å si voksen og det er din avgjørelse om du vil ta eller ikke. Det er også viktig å tenke over at er du 16 og har utrolig lyst på en, er det ikke sikkert at du vil det når du er 18. Jeg har sett flere reklamer om gamle damer og menn som sitter igjen med en stor tatovering på armer og overkropper, og det er ikke særlig fint. Så tenk dere skikkelig om før dere gjør noe så stort, den vil alltid være der.

JENTE, 14 ÅR

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen

– Det er ikke sikkert alle har fått det med seg, sier parkeringssjef.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Gutten fortalte at han ikke hadde venner. I hallen møtte han dommeren.

  2. Samtalene i busskonflikten fortsatte gjennom natten

  3. Derfor lyste mange bygg i Bergen rødt

  4. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  5. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren

  6. Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen