Haukeland får kritikk i ny rapport

Pasienter med blodforgiftning får ikke forsvarlig behandling på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, viser en rapport fra Fylkesmannen i Hordaland.

FÅR KRITIKK: Ifølge rapporten fra Fylkesmannen fører blant annet konflikter og lav legebemanning til at pasienter med blodforgiftning ikke får forsvarlig behandling. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Flertallet av pasientene med blodforgiftning med organsvikt fikk ikke antibiotika innen tidsfristene bestemt av nasjonale retningslinjer og sykehusets egne prosedyrer, skriver BA.

Rapporten er basert på et tilsyn med Mottaksklinikken på Haukeland i juni, der man i tillegg til intervjuer med ansatte gikk gjennom 66 journaler fra pasienter som hadde sepsis, populært kalt blodforgiftning, eller der det var mistanke om sepsis.

Les også

Kvinne døde på Haukeland etter antibiotikaresistens

Konklusjonen er at konflikter, manglende sortering av pasienter, lav legebemanning og opphoping av pasienter fører til at pasienter som har blodforgiftning med organsvikt, ikke får antibiotika raskt nok.

Ifølge rapporten skal ledelsen ved Haukeland ha kjent til forholdene lenge.

Publisert
  1. Haukeland universitetssykehus
  2. Antibiotika
  3. Helse
  4. Sykehus

Les mer om dette temaet

  1. 30 leger tatt ut i streik på Haukeland

BT anbefaler

Nytt hus for rus­avhengige: – Dette skal ikke bli nye Vågsbunnen

Rusavhengige i Bergen har fått et nytt hus i sentrum som de skal styre helt selv. «Huset» skal bli sitt første av sitt slag i Norge.

LES SAKEN