Politiet: Flere vitner så ulykken da kvinne (54) omkom på Bømlo

Politiet har frigitt navnet på den 54 år gamle kvinnen som døde i en utforkjøring på Bømlo torsdag.

Publisert:

DØDSULYKKE: Utforkjøringen skjedde på høyre side i en venstresving. Bilen har kjørt gjennom et støygjerde og ut i vegetasjonen på den andre siden, og stanset i bunnen av en skråning, omtrent 30-40 meter fra veien. Foto: OLE ALEXANDER SAUE / SUNNHORDLAND.NO

Det var 54 år gamle Mari Nelly Haugland Wilhelmsen som omkom i en trafikkulykke på Rubbestadneset på Bømlo torsdag, opplyser Sør-Vest politidistrikt fredag formiddag. Wilhelmsen hadde bostedsadresse på Rubbestadneset.

Politiet er i gang med etterforskningen av dødsulykken, men kan foreløpig ikke si noe om årsaken til utforkjøringen der 54-åringen omkom.

– Vi har noen vitner som så deler av ulykken, så det er en del avhør som må tas før vi kan si noe konkret om hva som skjedde, sier Nils Blikra, etterforskningsleder ved Stord lensmannskontor.

Kjørte gjennom støygjerde

Bilder fra ulykkesstedet viser at utforkjøringen har skjedd på høyre side i en venstresving. Bilen har kjørt gjennom et støygjerde og ut i vegetasjonen på den andre siden, og stanset i bunnen av en skråning, 30-40 meter fra veien.

– Foreløpig har vi ikke kartlagt alt. Vi har startet taktisk og teknisk etterforskning, og får bare jobbe oss videre, sier etterforskningslederen.

Den 54 år gamle kvinnen var alene i bilen da ulykken skjedde. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken.

– Ulykkesgruppen til Statens vegvesen var på stedet i går. Politiets kriminalteknikere vil fortsette sine undersøkelser i dag. Vi må ta en rekke avhør for å få kartlagt observasjoner, og bilen vil bli undersøkt, sier Blikra.

– Det var store skader

Ulykken på fylkesvei 541 ble meldt klokken 17.36 torsdag ettermiddag. Brannvesen og ambulanse var først på stedet.

– Det ble raskt klart at det var snakk om en alvorlig ulykke. Det var store skader, sa operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tore Frøyland-Jensen, til BT torsdag kveld.

Han sa også at det ikke ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet:

– Da nødetatene kom, ble det raskt klart at skadene ikke var i samsvar med liv.

I 19-tiden bekreftet politiet at kvinnen var omkommet.

Publisert: