Derfor kan han smile

Hør ny episode av 36,9: Trygve Slagsvold Vedum kan bli valgets vinner, og Sp størst i Sogn og Fjordane.

Publisert:

GRUNN TIL Å SMILE: Trygve Slagsvold Vedum er norsk politikks blideste partileder. Her er han sammen med parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Fullstendig i skyggen av Høyre, Ap og Miljøpartiet De Grønne sniker Senterpartiet seg sakte, men forsiktig, oppover målingene. På «Poll of polls» har partiet en nasjonal oppslutning på 7,2 prosent. Det er et halvt prosentpoeng bedre enn ved kommunevalget i 2011 – og i strid med de sterke sentraliseringstendense i samfunnet ellers.

Størst i fjordfylket

I denne ukens utgave av podkasten 36,9 er Senterpartiet tema. En fersk måling som Respons Analyse har utført for BT og NRK viser at i Sogn og Fjordane ville mer enn hver fjerde stemt Senterpartiet dersom det var fylkestingsvalg i dag.

— Senterpartiet ser ut til å ha mobilisert og har kommet seg på sin topp, sier valgekspert Knut Henning Grepstad.

Sogn og fjordane.JPG

Han forklarer partiets suksess på følgende vis:

— De profilerer seg først og fremst på å være et distriktsparti og være en garantist for det. Så har det vært en diskusjon om politireformen, der Sp har prøvd å profilere seg på at det er de som har stått løpet ut, mens Ap måtte erkjenne at kampen om sammenslåing med Bergen var tapt.

Øvrige gjester i programmet er Johan Giertsen fra pollofpolls.no og Kjetil Løseth, reporter i TV 2 og en av landets fremste meningsmålingseksperter.

Hør andre episoder av 36,9 her:

KAN BYTE PLASS: Slik såg det ut på valvaken på Sunnfjord hotell i 2011. Til v. Jenny Følling (Sp) måtte då sjå langt etter fylkesordførarkjeda, som gjekk til Åshild Kjelsnes (Ap), mens Følling vart fylkesvaraordførar. No kan rollene bli bytte, dersom BT og NRKs måling vert valresultatet. ARKIVFOTO: ØYSTEIN TORHEIM

Publisert: