Drevland til BA: - Jeg reiste alene

Til BA skrev Trude Drevland at hun reiste alene på ferie til Venezia. To uker senere var ferieturen blitt til en jobbreise sammen med sønnen.

Publisert Publisert

PÅ JOBB: Ordfører i Bergen, Trude Drevland (H), snakket i går med BT om sin reise til Venezia for å sjøsette «Viking Star». Hun sa da hun hadde med sønnen sin fordi «det føltes trygt og godt.» Foto: Ørjan Deisz

  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I går ble det klart at ordfører Trude Drevland (H) og hennes sønn fikk betalt reise med privatfly samt to overnattinger hver på luksushotellet Hotel Danieli av skipsreder Torstein Hagen.

Dette skjedde i forbindelse med sjøsettingene av skipet "Viking Star" i juni i fjor. Skipet ble døpt i Vågen i Bergen på 17. mai med Drevland som gudmor.

«Kun jeg deltok»

BA spurte ordføreren for to uker siden om både turen til Venezia og et tredagerscruise som hun og hennes mann deltok på etter selve skipsdåpen. Drevland vedgikk da i en e-post at mannen var med på cruiset, men sa at denne turen vil bli meldt til skatteetaten ved neste års selvangivelse.

Angående turen til Venezia har hun imidlertid skrevet følgende:

— Jeg tok ut feriedager for sjøsettingen hvor kun jeg deltok.

I går innrømmet hun imidlertid at hennes sønn var med på turen og at han, i likhet med henne, ble påspandert det hele av rederiet.

Hevdet hun ikke ble spurt

Da BT snakket med Drevland torsdag ble hun spurt om hvorfor hun ikke har fortalt om Venezia-turen tidligere. Særlig fordi hun hadde snakket om tredagerscruiset.

Ordføreren hevdet da følgende:

— Jeg ble jo ikke spurt om Venezia-turen.

Da BA konfronterte henne med dette i dag, fredag 5. juni, svarer Drevland:

— Det gikk fort i hele går.

Endret forklaring

I intervjuet med BA hevdet hun at turen til Venezia bare gikk over en natt. Det hevdet hun også da hun selv la ut en melding på Facebook om saken torsdag ettermiddag.

Etter å ha blitt konfrontert med fakta om flytidene til og fra Venezia av BT, har hun imidlertid endret også denne forklaringen og vedgått at det er snakk om to overnattinger.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Jobbet hardt for reder etter luksustur

  2. - Jeg synes ikke noe om Venezia

  3. - Det kan fremstå som at hun er blitt påvirket

  4. Tok privatfly til sjøsetting i Venezia

BT anbefaler

Koomson møtte ikke opp på treningen. Dette skal være forklaringen.

Gilbert Koomson møtte ikke opp på Brann-trening. Klubben fikk ikke vite hvorfor.

LES SAKEN