- Dette skaper trøbbel, ja

E134 var stengt i over tre timer tirsdag på grunn av skader i Røldalstunnelen. Personbiler måtte kjøre gamleveien, større biler måtte vente.

Publisert Publisert

LANGE KØER: Sjåføren som tok dette bildet kunne ikke se enden av køen inn mot Røldalstunnelen (E134). Bildet er tatt på Seljestad-siden, altså på vei gjennom mot Røldal. Foto: Røldal Bilberging

  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SISTE: E134 åpen igjen for fri ferdsel fra klokken 14.20 tirsdag. Ikke særlig etterslep på køer, melder Vegtrafikksentralen.

Erlend Furtveit i Røldal Bilberging står fremst i køen på Seljestad-siden av Røldalstunnelen, etter at den ble stengt klokken 11.10 tirsdag.

Da BT snakket med ham i 13-tiden, hadde han stått halvannen time i kø, på vei hjem fra et jobboppdrag.

Les også:

Les også

Køkaos etter ulykke på E134

— Det begynner å bli litt lengde på køen, ja. Jeg ser 300–400 meter nedover, og jeg tror køen fortsetter bak der, også, sier Furtveit.

Slik mister du lappen:

Les også

Sjekk hva som skal til

— Personbiler går gamleveien, men det blir jo trafikkork. Det tar lang tid å kjøre utenom.

Vet ikke hvor store skadene er

Årsaken til tunnelstengningen på E134: Trolig et høyt kjøretøy som har skrapt borti tunneltaket. Det er i hvert fall teorien til Vegtrafikksentralen (VTS).

— Dette er en av hovedfartsårene mellom vest og øst, så litt trøbbel skaper det, ja, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved VTS.

KØØØØØ: Store biler må vente i køen ved Røldalstunnelen tirsdag. Entreprenøren startet skadearbeidet i 13-tiden. Foto: Røldal Bilberging

Han forteller om skader både på betongen og på elektriske installasjoner i tunneltaket.— Hvor store skadene er, vet vi ikke, sier Amundsen.

Litt før klokken 13.30 så han entreprenøren på vei inn i tunnelen, og VTS venter nå på tilbakemelding fra dem om hvor lang tid skadefiksingen vil ta.

Les også:

Les også

Semitrailer i trøbbel på E134

— Det kan gå fort, det har vi sett, men alt må sjekkes og sikres. Per nå vet vi ikke når tunnelen kan åpne igjen, sier VTS-operatøren.

Omkjøring for de små

På Twitter melder politiet i Hordaland at et vogntog sitter fast og at det har hatt berøring med installasjoner i taket.

Illsinte bilister i varmen:

Les også

Skjelte ut kolonnemannskapene

Amundsen hos VTS sier på sin side at han ikke er informert om noe vogntog som sitter fast – ei heller at de vet hvilket kjøretøy som kan ha forårsaket skadene.

— Men jeg vet at et vogntog på vei gjennom måtte stoppe. Sjåføren oppdaget vel at han ikke kom forbi skadestedet, sier Amundsen.BT har ikke fått kontakt med operasjonsleder for politiet i Hordaland.

Vegtrafikksentralen (VTS) opplyser at små biler geleides over gamleveien mellom Røldal og Seljestad. Det gjelder for kjøretøy opptil to meters bredde og 12,4 meters lengde.

— Men lastebiler kan ikke passere der, det sier seg selv. Og det er mye yrkestransport gjennom den tunnelen.

Publisert
  1. Trafikk