Advarer mot BMW-tyver i Bergen

Kriminelle fra Øst-Europa mistenkes for haugevis av BMW-innbrudd siste tiden. Nå frykter politiet at de også er i Bergen.

Publisert Publisert

FIRE SAMME STED: Politiet bekrefter fire innbrudd i BMW-er i Starefossen-området i Bergen natt til onsdag. Her er én av bilene som fikk rattet og deler av dashbordet fjernet. Foto: Per Lindberg

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Natt til onsdag ble flere BMW-er i Bergen utsatt for innbrudd, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

I meldingen advarer de mot det som antas å være omreisende vinningskriminelle på jakt spesielt etter BMW-er. Egil Karlsen, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, siteres slik i meldingen:

– Det er grunn til å advare mot dette. Tyvene opererer raskt, og de slår gjerne til mens du sover. De bruker svært kort tid.

INNBRUDD: Ratt og annet utstyr er borte fra flere BMW-er. Foto: Per Lindberg

Les også

- Tok naboenes BMW-merker og satte dem på sin egen Skoda

GPS-er og lykter

Tyvene skal være på jakt etter GPS-er, lykter og andre lettomsettelige deler.

– Vi har hatt innbrudd i fire kjøretøy i området Starefossen i Bergen natt til onsdag. Alle de var BMW-er, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt til BT.

TAUES BORT: Uten ratt kommer ikke denne bilen seg noe sted for egen maskin, men ble hentet av Christian Pedersen i Viking. Foto: Per Lindberg

Ifølge Samsonsen er fremgangsmåten ved de fire innbruddene var relativt lik: Sideruten er knust, rattet er fjernet, og i noen av bilene er også deler av dashbordet tatt med.

– Kan det være airbager de er ute etter?

– Med tanke på rattene, kan det jo være det. Men hvorfor deler av dashbordet tas, har jeg ikke nok teknisk kompetanse til å uttale meg om.

I Starefossveien får BT opplyst at det er ratt, GPS og airbag som er røsket ut av BMW-ene.

TREDJE OPPDRAG: Da BT var i Starefossveien i 13-tiden, var Viking i ferd med å ta med seg den tredje BMW-en for dagen. Foto: Per Lindberg

Les også

Stjal ratt fra seks BMW-er på Flesland

Over 200 saker siden juni

NTB har tidligere meldt at minst to ulike BMW-bander er på ferde i Norge.

For noen uker siden ble seks biler fra det tyske bilmerket utsatt for lignende innbrudd på Bergen lufthavn Flesland. Politiet sier at de ikke ser bort fra at de to sakene kan henge sammen.

Siden juni er det registrert over 200 innbrudd i BMW-er i Sør-Norge. Også i Trondheim er det meldt om innbrudd i flere biler av samme merke, skriver NTB.

Ifølge politiet blir tyvegodset mest sannsynlig transportert ut av landet, der de antar det blir satt inn i andre biler eller solgt illegalt.

Publisert