- Vil bli henlagt uten hennes forklaring

Politiet står fortsatt helt uten spor etter lørdagens voldtektssak på Marineholmen.

GÅR GJENNOM: Politiet går gjennom timevis med videoopptak fra området Marineholmen, som av kvinnen er blitt utpekt som mulig åsted.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Kvinnen som lørdag ettermiddag ble funnet svært medtatt i nedre del av Nygårdsparken, har gjort det klart at hun ikke ønsker å samarbeide med politiet.

Til den første patruljen på stedet, har kvinnen forklart at hun ble voldtatt av fem menn. Siden har hun ikke villet snakke.

Politiet har gjort flere forsøk på å få kvinnen inn til avhør både søndag og mandag, uten å lykkes.

— Nå vil vi avvente, og se om hun tar kontakt med oss. Vi er fortsatt veldig avhengig av hennes forklaring, sier leder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Les også

Frykter bevis har regnet bort

Varsler henleggelse

Hun gjør det klart at etterforskningen blir svært begrenset uten kvinnens medvirkning.

— I saker som dette, er vi nærmest avhengig av fornærmedes forklaring. Vi må ha en beskrivelse av gjerningen for i det hele tatt å få noen dømt i voldtektssaker, sier Isehaug.

- Så med mindre dere får hennes forklaring, går det mot henleggelse?

— Ja, saken vil nok bli henlagt dersom hun ikke vil bidra. Vi har ingen detaljer, ingen beskrivelse, ingen gjerningsmenn og ikke et konkret åsted. Og så er det viktig å huske på at det er politiet som på eget initiativ har opprettet sak. Fornærmede har ikke anmeldt noe, sier Isehaug.

Sender inn prøver

Kvinnen har imidlertid samtykket i at politiet får tilgang til de prøver som ble tatt av henne på overgrepsmottaket ved Bergen legevakt. Prøvene vil bli sendt inn til Folkehelseinstituttet for nærmere analyse.

Les også

Kvinnen vil ikke forklare seg

Det tar vanligvis flere uker før endelig svar foreligger.

Etterforskere går gjennom opptak fra flere overvåkingskameraer i området Marineholmen.

— Vi har ikke funnet noe av interesse så langt, men det er en forholdsvis stor mengde opptak. Det er mange timer med videomateriale å gå gjennom, sier Isehaug.

Mandag kveld møtte mellom 200 og 300 mennesker opp i Nygårdsparken for å demonstrere etter lørdagens hendelse.

Politiet understreker nok en gang at det så langt ikke er noe som tyder på at hendelsen lørdag har tilknytning til et miljø i Nygårdsparken.

Beate Hamre er oppnevnt som kvinnens bistandsadvokat, men ønsker tirsdag formiddag ikke å kommentere saken.

Publisert: