Drosjesjåfør trodde alt var lov

Trafikkreglene gjelder også for drosjesjåfører. Selv midt på natten. Det slår Bergen tingrett fast i en dom. — Urettferdig, sier sjåføren, som mente han hadde full rett til å kjøre rett frem i dette krysset:

  • Trond Nygard-sture
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Natt til en lørdag i september kjørte sjåføren fra Clarion Hotell i C. Sundts gate på Nordnes mot Bergen sentrum. Ved Svaneapoteket i Strandgaten skulle han etter skiltingen tatt opp til høyre mot Tinghuset.

Men det gjorde han ikke. Til tross for skiltet «forbudt for motorvogn» kjørte han rett frem forbi bokhandelen. Det var ikke det eneste han gjorde galt. Sjekk faktaboksen!

Til alt uhell for sjåføren ble han oppdaget av en politipatrulje med to betjenter. De sto parkert på Torgallmenningen og ble vitner til de mange forseelsene.

— Rødt lys i flere minutter

Politibetjentene ga drosjesjåføren et forelegg på 5200 kroner på stedet for å ha kjørt mot rødt lys. I tillegg fikk han to prikker.

Dette ville han imidlertid ikke være med på. Dermed ble det rettssak.

I retten erkjente mannen i 30-årene seg ikke skyldig fordi han trodde at det var lov å kjøre denne strekningen. Han viste til at det var tillatt tidligere.

— Før fikk vi lov til å kjøre der. Da veien ble stengt, var jeg sykmeldt, sier han til bt.no.

Han forklarte retten at han kjørte på rødt fordi han automatisk fulgte etter bilen foran da den kjørte.

— Vi sto der i flere minutter uten at det ble grønt. Det var mange folk på fortauet og det kom en bil bak meg. Da drosjen foran meg kjørte, så fulgte jeg etter, sier han i dag.

Venstresvingen mot Torget tok han for å slippe frem en politibil som lå bak ham, sa han til retten.

— På grunn av fartsdumpen i krysset virket det som bilen bak blinket til meg med fjernlyset. Det var vanskelig å se, og jeg trodde det var en politibil, sier han.

Det var det imidlertid ikke.

Fra 5200 til 14.300 kroner

Istedenfor bot for en trafikkforseelse, er mannen nå dømt for tre forseelser samt to prikker.

Istedenfor 5200 kroner må han nå ut med 11.300 kroner pluss 3000 kroner i saksomkostninger.

— Jeg synes dette er urettferdig. Politiet har gjort en feil. Omleggingen av veiene i sentrum er også en stor feil, det har gjort alt mye vanskeligere for drosjene, sier sjåføren.

Aktor, politiadvokat Arne Fjellstad, mener mannen burde akseptert boten.

— Vi synes han fikk et godt tilbud med et forelegg på 5200 kroner. Moralen her må være at trafikkreglene også gjelder for taxier - selv klokken halv to om natten, sier han.

Søndag blir det forresten enda en endring for både drosjesjåfører og andre dødelige:

Publisert

Les mer om dette temaet