Er klar for comeback

Terje Søviknes utfordrer Anders Anundsen i kampen om å bli ny Frp-nestleder.

HISTORIE: - Det er en sak som alltid vil være der. Men samtidig føler jeg at det har rent mye vann i havet siden den gang. Jeg opplever at de aller fleste har lagt det bak seg, sier Os-ordfører Terje Søviknes om episoden som gjorde at han måtte trekke seg som nestleder i 2001.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

- Jeg har grunnet på dette med rikspolitikken de siste årene. Nå føler jeg tiden er moden, sier Os-ordfører Terje Søviknes.

12 år etter at han trakk seg som nestleder i partiet, relanseres han nå av Hordaland Frp.

Nå har det gått noen år, og jeg har lyst å bidra i rikspolitikken igjen

- Jeg tror partiledelsen kan ha godt av å få inn en med kommunalpolitisk erfaring. Det er ikke til å stikke under en stol at tilnærmet alle i sentralstyret og partiledelsen i dag er knyttet til regjeringen eller Stortinget, sier Os-ordføreren.

Nestledertiden

Blir Søviknes valgt, etterfølger han mye omtalte Per Sandberg, som nylig trakk seg som nestleder. Alt tyder på at mannen han må bekjempe blir Anders Anundsen. Den ferske justisministeren er blant annet blitt foreslått av 2. nestleder Ketil Solvik-Olsen.

- Han er en profilert person som mange synes gjør en veldig god jobb. Men mange argumenter taler også for at nestlederen bør være en person utenfor regjeringen og Stortinget, sier Søviknes.

Han forteller at han har grublet mye på om han skal prøve seg på et nytt rikspolitisk comeback. Forsøket i 2010 på å bli valgt inn i sentralstyret endte med nederlag mot den da svært profilerte bompengemotstanderen Bård Hoksrud.

Har snakket med Siv

14 år er gått siden Terje Søviknes og Siv Jensen ble valgt som nestledere i Fremskrittspartiet. Historien kjenner de fleste. I januar 2001 måtte Terje Søviknes trekke seg fra alle rikspolitiske verv etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en beruset 16-årig jente på en fest i Langesund etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom. Fem år senere ble Siv Jensen valgt som ny leder i Frp.

- Nå har det gått noen år, og jeg har lyst å bidra i rikspolitikken igjen, sier Søviknes. Han mener de aller fleste nå har lagt saken fra Langesund bak seg.

- Vi jobbet utrolig godt sammen, Siv og jeg, og la i realiteten den gangen den nye strategien for Frp.

- Har du diskutert nestlederkandidaturet med Siv Jensen?

- Jeg har orientert om at det kan bli aktuelt.

- Hva sa hun da?

- Det får bli mellom oss.

Vil ta hensyn til barna

Søviknes, som er skilt, legger samtidig ikke skjul på at rikspolitikk er krevende i forhold til barna på seks og ni år.

- Ukependling til Oslo er ikke attraktivt akkurat nå.  Men det er klart at når barna blir eldre, så er det jo spennende å tenke seg en mulig rolle med å styre landet og sitte i regjering. Det har jeg aldri lagt skjul på. Men for øyeblikket er det av hensyn til barna ikke aktuelt.

Publisert: