- Vi må vinne tryggheten tilbake

FAU-leder oppfordrer foreldrene til å snakke med barna om det som har skjedd.

GOD HÅNDTERING: FAU-leder Mona Drønen ved Flaktveit barneskole er fornøyd med hvordan skolen har håndtert overgrepssaken. - De passer på så ingen går hjem alene i dag, og informerer oss om hva som har skjedd, sier hun. Foto: VEGAR VALDE

  • Audun Hageskal
  • Gerd Tjeldflåt
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mange av de 400 elevene ved Flaktveit skole ble torsdag hentet og fulgt av sine foreldre, da de skulle hjem fra skolen. Overgrepssaken, som skal ha skjedd mot en av skolens elever på vei hjem fra skolen tirsdag, gjorde at mange foreldre ikke tok sjansen på å la barna gå hjem.

FAU-leder ved Flaktveit barneskole, Mona Drønen, beskriver overgrepssaken mot en av skolens elever som forferdelig trist. Hun er klar på at foreldrene nå har en stor oppgave foran seg.

Les også

- Jente utsatt for overgrep på vei fra barneskole i Åsane

— Nå må vi vinne tryggheten tilbake. Og det er det bare vi foreldre som kan gjøre, sier Drønen.

Har to barn på skolen

Hun har selv bodd på Flaktveit i 10 år. I tillegg har hun to barn på skolen, der jenten som skal ha blitt utsatt for overgrep på vei hjem fra skolen går. FAU-lederen mener skolen har håndtert saken veldig bra overfor foreldrene.

— Vi har fått god oppfølging, skolen passer på så ingen går hjem alene i dag, og de informerer oss om hva som har skjedd. Jeg synes det er veldig bra oppfølging fra deres side, sier Drønen.

Lar seg ikke skremme

FAU vil selv ha et møte i nær fremtid, der det skal diskuteres hva de kan gjøre i situasjonen som har oppstått.

— Der skal vi diskutere hvordan vi best kan får barna til igjen å føle seg trygge her, forklarer Drønen, som også oppfordrer foreldrene til å prate med barna om situasjonen.

Les også

Etterlyser damer med røde jakker

Hun opplever selv Flaktveit som en trygg plass å bo, og vil ikke la seg skremme av det som har skjedd.

Les også

- Det er grusomt at man ikke er trygg her, og at voksne kan gjøre noe sånt

— Dette er noe som dessverre kan skje hvor som helst og når som helst, sier FAU-lederen.

Anbefalte henting

MariusArnason Bøe er rektor ved Li barneskole. Skolen med cirka 200 elever liggerikke langt unna Flaktveit skole, der den overgrepsutsatte jenten er elev.

Hanforteller at også Li skole har lagt ut informasjon om overgrepssaken på sinenettider. Skolen har videre hatt dialog med FAU og informert så mange foreldre som mulig via tekstmelding.

Torsdagkontaktet skolen også foreldrene til elever som i utgangspunktet skulle gåalene hjem fra skolefritidsordningen (SFO) ved skolen.

-Vi anbefalte dem å hente barna sine på SFO i dag, sier Arnason Bøe torsdag.

Gikk alene før de ble varslet

Selvom overgrepet tirsdag skjedde litt unna skolekretsen til Li skole, påpeker hanat barna der ute «ferdes i de samme områdene».

-Dette overgrepet skjedde i Hjortlandsområdet, sånn sett vekke fra de typiskeskoleveiene for våre elever. Men barna her ute ferdes jo på de samme stedene.De er venner og driver med fritidsaktiviteter sammen, sier Li-rektoren til BT.

IfølgeArnason Bøe var politiet ikke i kontakt med Li skole før de tidlig torsdagettermiddag gikk ut med etterlysning i overgrepssaken.

-Det som var litt uheldig i forhold til det tidspunktet, er at mange av våreelever gikk hjem samtidig med at saken kom ut i media. De aller fleste av våreelever gikk hjem klokken ett. Og blant de eldste elevene er det mange som gåralene, sier barneskolerektoren.

Hanvil likevel ikke komme med noen kritikk av politiets informasjonshåndtering isaken.

-Jeg antar at politiet gikk ut med informasjon om saken så fort som de så detnødvendig. Det er vanskelig å si hva som er de faglige begrunnelsene for at deventet til torsdag. Men jeg stoler på at det er gjort solide vurderinger avdet, sier Arnason Bøe.

Fredagmorgen vil personalet ved Li skole ha en samling for å avklare hva de skalinformere elevene om og hvordan.

Vil ikke spre frykt

MaybelHeimvik, rektor ved Kyrkjerkrinsen skole, sier hun heller ikke fikk vite omovergrepssaken tidsnok til at hun kunne ta det opp med elevene i dag.

— Men jeg har snakketmed de lærerne som ikke er i streik og er på skolen. I morgen får elevene medet skriv hjem, og lærerne er også oppfordret til å snakke litt om hva som harskjedd, og hvordan vi skal passe på hverandre, sier Heimvik.

Hun erlikevel også opptatt at av skolen ikke skal spre frykt.

— Vi kan ikkesnakke for mye om det, vi skal ikke skremme noen fra å bevege seg ute. Det erviktig at også foreldrene passer på det, sier rektoren.

Heimvikhåper foreldrene kan organisere slik at ingen barn går alene til og fra skolen så lenge situasjonen er uavklart.

- Angår oss alle

Charlotte Corneliussen, rektor ved Breimyra skole, sier hun har vært i kontakt med de andre rektorene på naboskolene etter overgrepshendelsen ble kjent.

— Vi står sammen om dette. Vi samarbeider, og når dette angår én skole, angår det oss alle. Det angår hele nærmiljøet, sier hun.

Breimyra skole er for tiden stengt på grunn av streik. Corneliussen sier hun så langt har lagt ut informasjon på skolens hjemmesider.

— Når elevene er tilbake på skolen, vil vi ta det opp med dem, sier hun.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her serverer han første øl på tre uker: – Kø utenfor

– Det er komisk, sier daglig leder på Fotballpuben om serveringsreglene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mutant-utbruddet: Høie avviser Oslos vaksinekrav

  2. Randi etterlyste munn­bind på Haukeland. Nå kan innlegget hennes få konsekvenser.

  3. Skoene sto ikke i gangen. Christoffer (29) svarte ikke på mobilen. Foreldrene forsto at noe var galt.

  4. – Det har roet seg. Er nok resultat av all saltingen.

  5. Feststemte bergensere i kø for å få alkohol: «Trekk tilbake!»

  6. Her slukker de båt­brannen på Askøy