Øvelse mot terror flere steder i landet de neste dagene

– Folk vil se en del uniformert og bevæpnet politi.

Publisert Publisert

ØVELSE: Fra Nordlys-øvelsen i 2017, da den blant annet omfattet Oslo. I år holdes den i politidistriktene Innlandet, Trøndelag og Vest. Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix (arkiv)

  • NTB

Politiet og Forsvaret gjennomfører tirsdag og onsdag den årlige kontraterrorøvelsen Nordlys. Denne gangen skjer det i distriktene Innlandet, Vest og Trøndelag.

Øvelsen starter tirsdag klokken 8 og varer til onsdag klokken 20, opplyser Vest politidistrikt.

På Vestlandet vil den foregå i flere områder i politidistriktet, men hovedtyngden av øvelsen foregår tirsdag ettermiddag og kveld i deler av Bergen sentrum. Folk vil se en del uniformert og bevæpnet politi. I noen områder øver politiet og Forsvaret sammen.

ØVELSE: I 2017 ble kontraterrorøvelsen Nordlys blant annet gjennomført foran Stortinget i Oslo. Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix (arkiv)

– Øvingsområdene vil være skiltet. Det blir også sendt ut Twitter-meldinger med konkrete stedsangivelser av områder der vi øver rett i forkant av oppstart det enkelte sted. De som skal øves, skal ikke vite hvor de skal på forhånd, og politiet kan derfor ikke varsle om konkrete steder før vi starter de ulike øvelsesoppdragene, opplyser Vest politidistrikt.

Politidirektoratet har ansvaret for planleggingen og gjennomføringen av slike øvelser, og det skjer i samarbeid med blant andre politidistriktene, Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Forsvaret.

Publisert