Tonnevis av makrell

Tonn etter tonn med fin, fet makrell losses på Bontelabo i Bergen om dagen. Båtene som kommer inn, er et flott syn på morgenkvisten.

Publisert Publisert
  • Tor Kristiansen
iconDenne artikkelen er over 18 år gammel

— Det begynner godt i år. Fisken er stor og fin, sier fisker Terje Vindenes fra Askøy. Han har fem tonn makrell i sjarken «Karina». Lasterommet er helt fullt. I to store plastbeholdere har han mer. Is ligger over fisken så den skal holde seg kjølig.

— Det er litt for varmt. Det går hardt ut over isen, medgir Terje Vindenes. Han har fisket med line fire nautiske mil vest av Øygarden. Han er overrasket over at makrellen alt nå er så stor og fast.

Guy van den Noort styrer pumpen på fiskemottaket og sørger for at makrellen kommer raskt og effektivt opp. I løpet av litt mer enn et kvarter er de fem tonn makrell sugd opp. Fisken berøres ikke av menneskehånd før den ligger klar på et japansk bord.

Syv sjarker ligger til kai. En etter en leverer de fisken. Fiskemottaket på Bontelabo har tatt imot 50–60 tonn makrell de siste dagene. Neste uke begynner notbåtene. Da hentes flere hundre tonn flott makrell inn fra havet like utenfor kysten vår.

Makrellfiske er et eventyr. Fisker Terje Vindenes var særlig heldig denne gang. Han kom over en god stim. Det bet på alle krokene. Og det er et lite eventyr å se hvor effektivt fisken behandles på Bontelabo.

FET OG FIN FISK: Makrellen suges effektivt opp fra båtene. Foto: FOTO: ARNE NILSEN

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Fra mandag kjører Tide åtte turbusser, men de vet ikke hvilke ruter de vil dekke

Se liste over hvilke lokale og regionale busser som går, og hvordan buss for tog rammes.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her setter Daniel Hansen opp telt utenfor arbeidsplassen. – Jeg er ikke friluftsmenneske, men kanskje jeg kan bli det.

  2. Øygarden: 14 nye smittetilfelle søndag

  3. Mann (19) siktet for drap – vil akseptere fengsling

  4. – For 13 år siden vedtok bystyret å gjøre dette til turområde. Lite har skjedd.

  5. Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

  6. Hennes & Mauritz dropper kinesisk garn etter harde anklager