Likevel VM-fotball på tysk gratis-TV

Det blir likevel VM-fotball på riksdekkende tysk TV i 2002 og 2006.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

Kirch-gruppen, som eier TV-rettighetene til de to neste sluttspillene, ble tirsdag enig med TV-selskapene ARD og ZDF om en avtale for turneringene i Japan og Sør-Korea neste år og i Tyskland fire år senere. Det skjedde etter at statsminister Gerhard Schröder appellerte til dem om å bli enige.

–ARD og ZDF har godtatt betingelsene, men de må styrebehandles før avtalen er endelig godkjent, sa en talsmann for Kirch-gruppen.

I forrige måned brøt forhandlingene sammen, og det virket klart at VM-kampene ville ende på betal-TV. Schröder kom da med sin oppsiktsvekkende oppfordring til Kirch om å invitere de riksdekkende kanalene tilbake til forhandlingsbordet.

Schröder antydet endringer i kringkastingsloven dersom fotballinteresserte tyskere ble tvunget til å betale for å se VM-fotball på TV.

Selskapet til tyske Leo Kirch kjøpte i 1996 verdensomfattende TV-rettigheter til VM i 2002 og 2006 for 2,2 milliarder dollar (19,3 milliarder kroner). Prisen har ført til frykt for at bare betal-TV vil ha råd til å overføre VM-kamper.

Betingelsene i tirsdagens avtale er ikke offentliggjort.

NTB

Publisert
  1. Arna
BT anbefaler

McDonald’s og Burger King får konkurranse. Nå blir det burgerkrig i Åsane.

Ny burgerrestaurant åpner i lokale like ved McDonald’s.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Mette Hammersland var på joggetur. Så kjente hun et hardt grep.

  2. Fire til sjukehus etter trafikkulykke

  3. Utagerande 19-åring sett i arresten

  4. Etter nesten 40 år i sjefsstillingen trer han tilbake på grunn av alvorlig sykdom

  5. Utelivsbransjen fikk tre og en halv times varsel om nye tiltak: – Det er respektløst. Dette hadde aldri skjedd med en annen yrkesgruppe.

  6. Går ut med navnet på 38-åring som ble funnet død