Exodus


Hva skjer når du er med i et altoppslukende, kristent miljø, men begynner å tvile? Hør historiene til de som meldte seg ut.


EP. 140 MINPublisert: 28. Sep

1:6 Svein Åge

Som ung begynner Svein Åge Slettetveit i en menighet i Oslo, der hans talent for musikk og dans blir oppdaget. Ingen vet at han bærer på en hemmelighet. Da dobbeltlivet hans blir avslørt, får Svein Åge klar beskjed om at hvis han ikke omvender seg, er han på vei ned i avgrunnen.

Lytt
Exodus

1:6 Svein Åge

00:00 / 40:09

EP. 256 MINPublisert: 28. Sep

2:6 Tor Håkon og Beate

For første gang forteller Tor Håkon og Beate Eiken om hvorfor de forlot Levende Ord. Sortien til ungdomspastorparet utløser en maktkamp i Norges mest fremgangsrike menighet. Mange år senere kommer et nytt vendepunkt for ekteparet Eiken, da datteren betror dem en hemmelighet.

Abonner for å lytte
Allerede abonnent?
Logg inn

EP. 337 MINPublisert: 28. Sep

3:6 Birgit

Birgit Frantzen har en fin ungdomstid i Kristkirken i Bergen, men etter hvert begynner hun å tvile på om Gud fins. Hun går gjennom en eksistensiell krise, men å snakke om tvil er vanskelig både innenfor og utenfor menigheten.

Abonner for å lytte
Allerede abonnent?
Logg inn

EP. 436 MINPublisert: 28. Sep

4:6 Jonas

Jonas Brenna føler ikke at han passer inn noe sted før han finner sin gjeng i en kristen menighet på Østlandet. Der er han helt til helvetet blir et hett tema på et ungdomsmøte.

Abonner for å lytte
Allerede abonnent?
Logg inn

EP. 536 MINPublisert: 30. Sep

5:6 Ingrid

Med iver og stor tro blir Ingrid Reite Christensen leder i Norges mest trendy menighet. Hun oppdager snart at det er vanskelig å nå opp til standardene der, som også innebærer hodedekke for kvinner. Da hun begynner å stille spørsmål, er veien kort til utestengelse fra menigheten.

Abonner for å lytte
Allerede abonnent?
Logg inn

EP. 647 MINPublisert: 28. Sep

6:6 Leif

Leif Haaland er ungdomsleder i en menighet som har innendørs skatehall og et levende musikkmiljø. Å utforske sex før bryllupsnatten er utelukket, og de unge får fasitsvar på det aller meste. Leif oppdager etter hvert at svarene ikke fungerer for ham, og til slutt gir kroppen hans beskjed om at han må ut.

Abonner for å lytte
Allerede abonnent?
Logg inn

EP. 781 MINPublisert: 13. Dec

Bonus: Live-podkast

I denne live-podkasten møter produsent Elisabeth Kleppe, bidragsyterne Leif Haaland, Tor Håkon Eiken og Beate Eiken, Svein Åge Slettetveit, Birgit Frantzen, Jonas Brenna, Ingrid Reite Christensen, samt Tarjei Gilje, debattredaktør i Dagen. Samtalene ledes av Jens Kihl, kommentator i Bergens Tidende Opptak fra Kulturhuset i Bergen 06.10.2021

Lytt
Exodus

Bonus: Live-podkast

00:00 / 81:31


  • Elisabeth KleppeProdusent og journalist, Aldeles
  • Yngve SætreLyddesign, klipp og miks, Duper studio
  • Isak WingsternesKlipp og lydopptak, Duper studio
  • Martin SmogeMusikk
  • Henrik SvanevikProsjektleder, Bergens Tidende
  • Tonje AurslandJournalist, Bergens Tidende
  • Tord TorpeIllustrasjoner og animasjon
  • Nicolai Rosdahl Tellefsen, Julia Miodyńska, Gustav Utterheim og Sindre HolmDesign og utvikling
Publisert: