Siste stunt for Quincy

Publisert Publisert
  • Denne sesongen vil jeg helst glemme, sier Quincy Douglas. Nå flytter han til London og vil trene med toppfolk - en siste utvei for å redde karrieren.
  • Ingelill Hatland
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

— Mange vil si at jeg er sta og gal som holder på fremdeles, sier Quincy etter å ha lagt en fiaskosesong bak seg. I 2003 har han bare løpt to løp. Og tider vil han ikke snakke om. De er ikke i nærheten av hans norske rekord fra 1999, 46,11 på 400 meter.

— Hvis forrige sesong var en katastrofe, så var denne bare til å le av. Men jeg er en mann av ære, sier han, som motivasjon for seg selv. Og gliser.

Ikke nok matching hjemme

Han vet at han kan ikke ha nok en dårlig sesong. Da er friidrettskarrieren over. I januar er rasta-mannen Quincy etter alle solemerker på plass ved University of Loughboro i London for å trene med noen av de beste i verden på 400 meter og 400 meter hekk. Der blir han i drøye fem måneder. For å lære, for å få impulser. Og som et siste stunt for å om mulig realisere OL-drømmen.

Kravet på 400 meter er senket til 45,40. Det blir knalltøft, vet Quincy. Skal han ha noen sjanse til å bli med på flyet til Aten, må han løfte seg atskillige hakk.

— Jeg har så lyst til å delta i OL. Og dette er min siste mulighet. Jeg kan ikke sitte og se på at OL går uten at jeg vet at jeg har prøvd hundre prosent å kvalifisere meg. Men da kan jeg ikke bli i Norge. Her har jeg ikke nok konkurranse på trening hver dag. John (Ertzgaard) har jo vært skadet, og Atle (McAdam) er også usikker, sier bergenseren, som de siste ti årene bosatt i Oslo.

— Hadde jeg løpt ett sekund fortere enn jeg gjorde for tre år siden, ville jeg ikke ha flyttet. Men det har ikke skjedd. Så da er det bare en ting å gjøre. Å dra over dit hvor jeg vet at jeg kan trene i et inspirerende og helproft miljø.

— Dette er en vurdering jeg har gjort på egen hånd. Og ingen kan endre den, sier Quincy, for anledningen en sjelden gang hjemme hos mamma på Sotra.

Bryter ikke med Alnes

Han vil ha sagt at han for all del ikke bryter kontakten med sin nåværende trener, Leif Olav Alnes.

— Leif Olav har fremdeles ansvar for kvalitetstreningen. Vi kommer til å ha en tett dialog hele veien.

I fjor vår trente Quincy med årets verdensmester Jerome Young.

— Og holdt følge med ham. Så jeg vet at det ligger der, ivrer han.

London-gruppen som Gulars raske bein har fått innpass i, består blant annet av vinner av Samveldelekene 2002, Chris Rawlinson, den jamaicanske 400 meter hekk-løperen Kemel Thompson, som tok på 5. plass i VM-finalen, og briten og 400-meterløperen Ewan Thomas.

— Bak dem er det en fire-fem stykker på mitt eget nivå. Utover det igjen, tre stykker som løper på 49-tallet på langhekken. Treneren deres, Nick Dakin, har gitt meg klarsignal om at jeg kan komme over. Han ønsket meg hjertelig velkommen. Men han må snakke med guttene først.

Går ikke avtalen i boks med Nick Dakin og gruppen hans, har Quincy andre alternativer i London som er nesten like gode.

— Det blir bra på mange måter å dra til England. Når jeg bor der, får jeg vært mye med min far, tante og kusiner. De bor i Oxford, sier halvt jamaicanske Quincy.

Han vet at det ikke blir noen luksuriøs tilværelse i England.

— Det blir nok å bo på ti kvadratmeters studenthybel og kjøre Morris Mini.

VIL TRENE MED DE BESTE: Quincy Douglas (28) gjør et siste grep for å redde løpskarrieren. Han flytter til London, og skal trolig trene med blant andre VM-femmeren på 400 m hekk, Kemel Thompson.<br/>Foto: GIDSKE STARK

Publisert
BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  2. Idrettstopper strekker ut en hånd til Northug: – Døren står åpen

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  5. Derfor har tunnelene mellom Bergen og Voss til sammen vært stengt i 62 døgn i år

  6. Ingebrigtsen er overbevist om at han skal løse Branns store problem

  1. Arna