- Hun forsvant med en kunde

Fra hybelvinduet så Johnny Ludvigsen at Rebecca Rist kjørte vekk med det han mener var en horekunde. Siden har ingen sett henne.

  • Helge O. Svela
  • Gard Steiro
  • Eir Stegane (grafikk)
  • Kjetil Østrem
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

— Jeg har vært utrolig bekymret. Jeg er redd for at det har skjedd noe med henne, sier Johnny Ludvigsen.

Tirsdag gikk han til politiet for å melde Rebecca Rist savnet. Da hadde han ikke sett 27-åringen, som han deler et lite hospitsrom i Møllendalsveien med, siden hun gikk inn i en hvit bil like før midnatt 2. desember.

Politiet mener omstendighetene rundt forsvinningen er så spesielle at de i går startet en omfattende etterforskning. De utelukker ikke at Rist kan ha blitt offer for en kriminell handling.

- På død og liv

Det er ingen kjente observasjoner av Rebecca Rist siden Ludvigsen så henne lørdagskvelden. På det trange hospitsrommet ligger passet og klærne hennes igjen. Om kvinnen dro frivillig, har hun ikke tatt med seg en eneste eiendel.

— Hun ringte meg mens jeg var i byen og sa at hun skulle en tur ut. Da jeg kom hjem, gjorde hun seg klar til å gå. Da sto det en hvit bil utenfor, forteller Ludvigsen.

Han og venninnen hadde delt rom i to måneder da hun forsvant. 27-åringen prostituerte seg for å få penger til narkotika, og ifølge Ludvigsen hendte det at kunder plukket henne opp hjemme etter å ha gjort avtale på telefon.

— Det var mest sannsynlig en kunde som ventet i bilen. Mens hun gjorde seg klar, ringte han flere ganger og spurte om hun kom snart. Hun sa at hun kom om et kvarter, men det gikk ikke mer enn fem minutter før han ringte igjen. Han skulle på død og liv ha henne ut i bilen, sier Ludvigsen.

Gjennom vinduet så han at 27-åringen gikk ut til den hvite bilen. Dette skjedde mellom klokken 23.30 og midnatt 2. desember.

— Jeg kommer tilbake senere, sa hun før hun gikk bort til bilen. Først snakket hun med ham i vinduet. Så satte hun seg inn, sier Ludvigsen.

Han fikk aldri sett nøye på mannen, men anslår at bilføreren var mellom 40 og 50 år gammel. Bilen tror Ludvigsen var en eldre Peugeot eller Ford Escort.

Pleide å melde fra

Ifølge Ludvigsen er det er uvanlig at Rist er borte i lang tid uten å gi lyd fra seg.

— Hvis hun ikke kom hjem en natt, ringte hun alltid først eller sendte en melding for å gi beskjed, sier Ludvigsen.

Rebeccas mor samtykket i går til at politiet kunne etterlyse datteren med navn og bilde.

— Jeg håper at de finner henne, og at hun er i live, sier moren.

I likhet med Ludvigsen mener hun det er usannsynlig at 27-åringen ikke ville melde fra hvis hun reiste bort frivillig.

— Det er en tøff situasjon å være i. Jeg er veldig bekymret, og lurer fælt på hva som har skjedd, sier moren.

Mobilen kan gi svar

Rebeccas mor har gjentatte ganger forsøkt å kontakte datteren på telefon. Det samme har Johnny Ludvigsen.

— Jeg forsøkte å ringe henne senere den natten hun forsvant, men fikk ikke svar. Jeg har ringt henne hver dag etterpå, men telefonen er slått av, sier Ludvigsen.

Rebecca Rists telefonbruk kan bli sentral i etterforskningen. Politiet startet i går arbeidet med å hente inn opplysninger om hvem hun snakket med kvelden hun forsvant.

Johnny Ludvigsen tror den savnede venninnen visste hvem hun satte seg inn i bilen med.

— Mest sannsynlig er det en hun kjente. Jeg har snakket med noen av de andre prostituerte kvinnene i Bergen. De sier at de ikke har sett denne bilen på strøket.

Ber om tips

I rusmiljøet Rebecca Rist vanket, florerer teoriene om hva som kan ha skjedd. En av dem er at 27-åringen kan ha blitt drept på grunn av ubetalt narkotikagjeld. Dette avviser politiet, så langt.

— Det har ikke vært et tema i etterforskningen, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved Hordaland politidistrikt.

Etterforskerne forsøkte i går å kartlegge kretsen rundt Rist. De var blant annet i samtaler med Utekontakten, som driver oppsøkende virksomhet i byens prostitusjonsmiljø.

— Vi vet ikke hva som har skjedd. Hun kan være i live, hun kan være et sted hun ikke ønsker at vi skal finne henne, sier Ekmann.

Politiet ber nå om tips fra personer som har sett den savnede de siste to ukene. Rist er 165 centimeter høy, har mellomblondt glatt hår, er slank og snakker bergensdialekt. Da hun forsvant, hadde hun på seg en rød boblejakke med hette og dongeribukse. Hun bar med seg en brun veske.

Du kan tipse politiet på telefon 02800 eller BT på 02211.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. - Reagerer med frykt

  2. Leter med hunder i dag

  3. - Ikke grunn til drapsmistanke

MELDTE FRA: Johnny Ludvigsen er den siste som så Rebecca Rist (27) før hun forsvant like før midnatt lørdag 2. desember. Fra dette vinduet så han venninnen sette seg inn i en hvit bil, etter å ha snakket med bilføreren flere ganger på telefon.

BT anbefaler

Askøy mangler rundt 3000 personer på vaksinelisten. Nå ber de folk om å melde seg.

– Nå haster det hvis du ønsker å få koronavaksine. Vi nærmer oss den siste gruppen.

LES SAKEN