- Han tålte påkjenningen

Mannen som fredag havnet i sjøen i Bergen kom fra det uten skader.

KLARTE SEG GODT: Brannvesenet drev fredag dykkersøk i sjøen ved Nøstekaien, for å forsikre seg om at ikke flere var i vannet. Den middelaldrende mannen som ble tatt opp var bevisst, men greide ikke gjøre rede for seg, ifølge brannvesenet. Nå er han for lengst utskrevet fra sykehus. ARKIVFOTO: TOR HØVIK
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Dramaet utspant seg i 20-tiden fredag, etter at en mann havnet på sjøen ved Nøstekaien i Bergen.

Et ektepar fra Bergen bidro sterkt til at det gikk bra.

Hørte skriking

— Jeg satt i stuen og hørte plutselig skriking. Jeg trodde først det var ungdommer, men da jeg så ut vinduet lå mannen i sjøen. Da løp vi ned, sa Kjersti Kismul til BT fredag kveld.

Hun og ektemannen kastet ut redningsbøyen, men da var mannen havnet under kaien.— Vi greide ikke å få ham opp av vannet, heldigvis klarte vi å holde ham over vannet.

Fredag kveld var det uvisst hvor lenge mannen hadde ligget i vannet og hvilken tilstand han var i. Heller ikke senere har det kommet opplysninger om hvordan det gikk med ham.

Mannen ble fraktet til Haraldsplass sykehus. De sender ikke ut pressmeldinger om pasienters tilstand, slik Haukeland gjør i visse saker.

Ute etter få timer

Nå forteller overlege Paal Naalsund ved Haraldsplass at det gikk «veldig bra» med mannen, som ifølge Naalsund er i slutten av 50-årene.

Overlegen hadde såkalt medisinsk bakvakt på sykehuset fredag kveld, og han var med på å ta imot mannen som kom innfra Nøstekaien.

— Han ble utskrevet i god tilstand etter noenfå timers observasjon. Det ble ikke satt i gang noen aktiv medisinsk behandling av ham, sier Naalsund til BT.

- Tålte påkjenningen

Overlegen sier at mannen, på tross av oppholdet i det kalde vannet, ikke var hypoterm. Kroppstemperaturer under 35 grader betegnes som hypotermi.

— Han tålte påkjenningen og var stabil på alle måter. Mannen ble natt til lørdag videreført fra oss til et annet tilbud som ikke har noe med hans medisinske tilstand å gjøre, sier Naalsund.

Publisert: