- Narkosiktet hadde en mill i pokergjeld

Den 35 år gamle småbarnsfaren ble tatt med 20 kilo hasj og har forklart at han hadde en million kroner i pokergjeld. En annen narkosiktet pokerspiller har kjøpt leilighet til over tre millioner kroner, uten arbeidsinntekt, ifølge politiet.

En rekke mennesker spilte poker i klubben i Kaigaten. En 35 år gammel mann, siktet for transport av 20 kilo hasj, var sentral i driften.
SPILLEGJELD: Politiet aksjonerte mot pokerklubben i Kaigaten natt til fredag. En 35 år gammel mann har betalt husleie for klubben, og ble tatt med 20 kilo hasj i Hardanger i august. Han har forklart at han hadde pokergjeld på en million kroner.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Natt til fredag aksjonerte politiet mot en pokerklubbi Kaigaten i Bergen sentrum og ransaket lokalet.

10.000 i hånden

Mannen som leide ut lokalet ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for heleri. Hver måned fikk han 25.000 kroner i husleie.

10.000 av dem ble betalt kontant i hånden. Flere ganger kom pengene fra 35-åringen som ble tatt med 20 kilo hasj.

— Min klient er virvlet inn i en meget alvorlig sak, men jeg synes siktelsen mot ham er tynn, sier advokat Tor Øystein Enge, mannens forsvarer.

To brødre fengslet

Hans klient avviser på det sterkeste at han har hatt kjennskap til narkotikaomsetning.

Tre andre personer sitter varetektsfengslet i saken, blant annet 35-åringen og to brødre. 35-åringen har forklart at han hadde pokergjeld og var truet til å frakte hasjen som følge av gjelden. Politiet mener de tre har vært en del av et organisert narkonettverk der pokerbegrep ble brukt for å skjule at man diskuterte narkotransport.

— Han erkjenner å ha utført hasjtransporten og har i avhør forklart at han skyldte over en million kroner i pokergjeld. Han sier han påtok seg oppdraget for å bli kvitt spillegjelden, sier Mellingen.

— Jeg har ingen kommentar til saken, sier Jostein Alvheim, mannens forsvarer.

- Hvitvasking av 1,9 mill

Til politiet har 35-åringen forklart at han var utsatt for press og trusler, men spørsmålet politiet stiller seg er om han forsøker å begrense sin rolle i saken. To brødre er siktet for å være en del av en narkotikaorganisasjon og varetektsfengslet i saken.

Politiet beslagla 62.000 kroner hos en av de siktede mennene.

Den eldste av de brødrene har to tidligere narkotikadommer på seg. Han er også tiltalt for hvitvasking av 1,9 millioner kroner i Rogaland, og hadde 62.000 kroner da han ble pågrepet i sommer.— Min klient nekter straffskyld, sier Ole Petter Drevland, forsvarer for mannen.

- Kjøpte bolig til over 3 mill.

Yngstemann er ustraffet. Hans pengeforbruk er sentralt i etterforskningen. Han har blant annet kjøpt en leilighet i Bergen til over tre millioner kroner, uten å ha hatt fast jobb eller støtte fra Nav. Til politiet har han forklart at han har tjent penger på pokerspill.

Politiets teori er at de siktede blant annet har laget falske arbeidskontrakter og hvitvasket penger fra kriminell virksomhet ved å få penger utbetalt som lønn.

- Fiktive arbeidskontrakter

Myndighetene mener å ha avdekket fiktive arbeidskontrakter i reelle firmaer.

— Store kontantsummer er betalt ut som lønn. De fiktive kontraktene er brukt til å ta opp lån i private banker for å legitimere inntekt som er brukt til å kjøpe leiligheter. Vi ser at pokerklubben har generert mye spinoff-kriminalitet, blant annet heleri og hvitvasking. Vi har også opplysninger om ulovlig skjenking og bruk av narkotika på klubben, sier Mellingen til BT.

— Min klient nekter for å ha noe med narkotikakriminalitet å gjøre, sier Kaj Wigum, forsvarer for den yngste av brødrene.

Totalt er det ni siktede personer i saken.

Publisert