Nytt kart viser deg London på en ny måte

Spar på dette - enten du skal på juleshopping eller ei! - Folk er gale etter dette kartet!

Publisert Publisert
  • Linn Gjerstad
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Skal du på juleshopping i London? Den travle, britiske hovedstaden kan by på en og annen trafikkutfordring. Skal du gå med pakkenellikene til fots må du ha gode sko, for avstandene er store. Da er undergrunnsbanen, den såkalte tuben, god å ha.

Disse må du få med deg:

Men det gjelder ikke alltid.

Splitter nytt kart

Nå har Transport of London lansert et kart som viser hvor langt det er å spasere mellom de ulike stoppene. Dermed kan du kjapt finne ut at strekningen fra Oxford Circus til Piccadilly Circus, som tar hele 15 minutter med en svart London-drosje medregnet trafikk, bare tar tolv minutter å gå.

Med den brune Bakerloo-linjen tar strekningen bare tre minutter, men da må du legge til at du skal gå ned under jorden og virre av sted i mylderet av ganger for å finne den riktige banen og ikke minst den riktige retningen på den riktige banen.

Dessuten koster det penger.

Småhemmelig i London:

— Folk er gal etter dette kartet

Og skal du rundt i de kjente handlegatene ved Covent Garden og Leicester Square, skal du vite at her er avtandene korte. Det tar gjerne ikke mer enn fire minutter fra et stopp til et annet.

Transport of London sier kartet er det første offisielle i sitt slag. De har lansert det fordi populariteten til de uoffisielle har vært så stor.

— Folk er gale etter dette kartet, så vi lagde det, sier en ToL-talskvinne til britiske medier.

Trenger du shoppingtips?

— Å gå fra folkelivet på Leicester Square til markedet i Covent Garden tar bare fire minutter, men mange turister tar den lengre reisen med tuben. Nå kan alle navigere bedre i London og få sett de ikoniske severdighetene, sier Gordon Innes hos borgermesterkontorets PR-byråd London & Partners.

  • Her kan du laste ned kartet (ekstern lenke, pdf-fil).
Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Svunne julegleder