«Vi er akkurat blitt kvitt røyklukten fra forrige brann. Nå er det på'an igjen»

Huseier Morten Brattaule fikk store skader på bygget etter storbrannen i Vaskerelven i november. I natt ble han rammet igjen.

Publisert Publisert

PÅ ÅSTEDET: Huseier Morten Brattaule sjekker restauranten etter brannen. Foto: Leif Gullstein

Restauranten Brazil Churrascaria i Olav Kyrres gate

Les også

måtte evakueres natt til søndag

, da det brøt ut brann i grillen på kjøkkenet. Også beboere i bygget, som eies av selskapet Tekogården AS, måtte evakueres.

Bilen i full fyr

Så sent som 21. november 2015 ble alle leietakerne i bygget evakuert da

Les også

tre nabohus i Vaskerelven

ble rammet av en storbrann. Da ble også bilen til daglig leder i Brazil Churrascaria, Nikolaos Kiosses, totalskadd. Den sto i bakgården.

Baksiden av bygget pusses for tiden opp på grunn av skader på vinduer, vegger og takrenner etter forrige brann. Nå er det fronten, mot Olav Kyrres gate, som luftes ut.

— Det er jo forferdelig kjedelig for alle. Vi er nettopp kvitt røyklukten fra forrige brann. Nå blir det nok en runde, sier Morten Brattaule i Tekogården AS.

Røyklukt og materielle skader

Han ble tilkalt av politiet rundt midnatt. Og var på åstedet i flere timer. Søndag formiddag var han nede igjen for å se på skadene inne i bygget og utenfor.

  • Det er jo størst skader i restaurantdelen. Taket over kjøkkenet et ødelagt. Brannen har spredd seg via ventilasjonsanlegget der. Det har blitt åpning opp til etasjen over, der restauranten har kontorer og garderober. Det har også lekket vann ned i baren på gateplan, Dwell gastrobar, sier Brattaule.

I HUI OG HAST: Forlatte ølglass dagen derfå etter gjestene som måtte evakuere fra restauranten. Foto: Leif Gullstein

Halvfulle halvliterglass står på bordene i restauranten, som et tegn på at folk ble evakuert i hu og hast. Flere dører er slått inn av brannvesenet, blant annet til bingolokalet i fjerde etasje. Og det lukter stram røyklukt i hele bygget. De fleste nærings— og butikklokalene er rammet.

- Dramatisk

En av beboerne i huset, som ønsker å være anonym, beskriver brannen som dramatisk.

— Vi satt i bofellesskapet i femte etasje da brannalarmen gikk. Vi tok på oss klær og gikk ned. Der ble vi møtt av restaurantansatte som kom hostende ut fra restauranten og sa at de hadde kontroll, forteller beboeren.

Hun deler leilighet med seks andre studenter i bofellesskapet.

Hentet ut av røykdykkere

— Vi gikk opp igjen, og satte oss i sofaen. Så gikk brannalamen på nytt. men også denne gang ble den slått av igjen. Deretter hørte vi sirener, og begynte å lure på hva som skjedde.

— Da ser vi at det står folk i vinduene i et nabohus og roper og veiver med hendene om at vi må komme oss ut. Vi løp ut i gangen der vi oppdaget mye røyk. Røykdykkere fra brannvesenet får oss deretter ut av bygningen, forteller studenten.

Må holde stengt

Det oppsto en brann i samme restaurantkjøkkenet for to år siden, på en utvendig motor.

STARTET PÅ KJØKKENET: Brannen skal ha startet her på kjøkkenet i restauranten. Foto: Leif Gullstein

— Da var ventilasjonsanlegget helt nytt. Vi skjønner rett og slett ikke hva som er gått galt, sier Brattaule.

Les også

Da foreldrene sto utenfor det brennende huset, oppdaget de en ting: Et av barna manglet.

Driveren av restauranten, Nikolaos Kiosses, har ennå ikke fått studert skadene.

— Taket på kjøkkenet er mest skadd. Før jeg får en skikkelig oversikt er det vanskelig å si noe konkret, men jeg regner med at vi minst må holde stengt en ukes tid, sier Kiosses.

RØYKLUKT: Bygget ligger i krysset mellom Vaskerelven og Olav Kyrres gate. Foto: Leif Gullstein

Han er medeier i selskapet Bergen Grillhus AS som har drevet restauranten i 4 måneder.

Publisert