Sommerferie i cruise og dus

Publisert Publisert

SOLDEKKET: For de badelystne finnes det både boblebad og svømmebasseng. Foto: JAN M. LILLEBØ

SUITE: Åpent og stilrent i denne suiten Foto: JAN M. LILLEBØ

GODT MØBLERT: Ingenting å si på møblementet i suiten. Foto: JAN M. LILLEBØ

I SÆRKLASSE: Resepsjonen minner mer om et hotell i ... Foto: JAN M. LILLEBØ

UTSIKT FRA «SILVER WHISPER»: Den kan oppleves innenfra eller på dekk. Her ser vi innover Vågen. Foto: JAN M. LILLEBØ

STORKJØKKEN: Kokkene lager mat for gourmeter på storkjøkkenet.

TIL DISPOSISJON: Mannskapet på 350 skal varte opp 382 gjester. Foto: JAN M. LILLEBØ

  • Arne Colliander

MS «Silver Whisper» er langt fra det størstecruiseskipet som har rundet Kvarven, men definitivt ett av de mest luksuriøse.

Torsdag lå skipet ved Skoltegrunnskaien. For forbipasserendeså det ut som et hvilket som helst cruiseskip, under middels størrelse. Menfasaden bedrar.

Hva sier du for eksempel til å ha egen butler tildisposisjon døgnet rundt? Butleren kan gjøre det meste, pakke ut kofferten, taskittentøy til og fra vask, servere frokost på sengen, eller ute på balkongen,sørge for at du til enhver tid har den drikken du ønsker i glasset, bare for ånevne noe. Og når du skal ta deg et bad, hjelper butleren deg med å velge denrette fargen på shampooen.

— Det er individuelt hvor mye hverenkelt gjest velger å bruke butleren. Noen bruker denne tjenesten flittig.Andre foretrekker å klare seg mest mulig selv, sier Thomas Harrison,markedssjef i Nord-Europa for rederiet Silversea Cruises.

Avkjølt champagne

Etter en lang dag i land kan det være greit med et liteglass avkjølt champagne når du kommer tilbake til lugaren. Det sørger selvsagtbutleren for. På hver lugar venter kjøleren med champagne når gjestene ertilbake etter landvisittene.

— Vi er her for å gjøre det behageligfor gjestene våre, sier Achuta Reddy fra India, en av de mange butlerne ombord, på vei inn på en lugar med et brett med champagneglass.

Bare suiter

Skjønt lugar og lugar. Om bord i MS "SilverWhisper" finnes det bare suiter. De minste er på 32 kvadratmeter, destørste på 148. Nesten alle har egen balkong.

— Vi legger vekt på at vi skal ha enrolig atmosfære om bord. Hver passasjer skal ganske enkelt ha bedre boltreplassbåde på lugaren og i fellesområdene enn det som er vanlig på andre cruiseskip.Servicen skal dessuten være meget personlig, sier rederiets nordeuropeiskemarkedssjef.

På de største suitene kan man, arrangere middagsselskap. Ogselvsagt er oppholdsrom og soverom atskilt. Det samme gjelder bad og wc.

I fellesarealene er det ikke spart på noe. Her finnes detikke laminat på veggene. Treverket er ekte, mye av det ren mahogni. Og glassenei restaurantene er selvsagt i krystall.

Og la det være sagt med en gang: En vanlig journalistlønnstrekker ikke til for å reise på cruise med dette skipet. Da skipet gjestetBergen i går, var det på slutten av et 15 døgn langt cruise langs norskekysten.Full pris for to personer i den minste suitetypen kommer på den nette summen av65.000 kroner for dette norgescruiset.

Alt inkludert

— Bestiller gjestene våre tidlig, kande imidlertid oppnå en rabatt på opp mot 60 prosent, sier markedssjef Harrison.

Prisen for en suite på 90 kvadratmeter er på nærmere 200.000kroner for disse 15 dagene.

— Men så er absolutt alt inkludert avbåde mat og drikke, sier Thomas Harrison.

Når det gjelder måltidene, spares det heller ikke på noe.Her serveres mat for gourmeter, ledsaget av viner utplukket etter strengekriterier.

På soldekket er det både boblebad og svømmebasseng.

Norskekysten populær

— Dessverre har været på dettecruiset vært vekslende. Det betyr at disse ikke har vært så hyppig benyttet,sier Harrison.

Norgescruiset som nå avsluttes, ble fullbooket allerede foret halvt år siden.

— Turene langs norskekysten og ellersi Skandinavia er noen av de mest populære vi kan by på, sier den danskemarkedssjefen.

— Hvem er det som tar seg råd tilslike cruise?

— På dette cruiset er omtrenthalvparten amerikanere, de øvrige fra en rekke andre nasjoner, der Australia ergodt representert.

Foreløpig er det få nordmenn som ser seg råd til luksusen ombord hos det italienske rederiet.

Sent torsdag kveld stevnet det italienske cruiseskipet utByfjorden med kurs for København og bytte av passasjerer. Dette var det sistebergensbesøket denne sommeren.

Publisert