For en uke siden sto hun utenfor Kleppestø senter og ventet på en taxi. Da hun skulle hente mobilen i vesken, trillet vognen hennes av sted. Da hun grep etter den, falt hun og fikk et komplisert brudd i overarmen.

Siden den gang har hun ligget på Haukeland sykehus i påvente av å bli operert. Hver dag er operasjonen blitt utsatt.

Det var Askøyværingen som først omtalte saken (lenke til sak bak betalingsmur).

— Det er veldig kjedelig, og jeg hadde aldri forventet at jeg skulle måtte vente så lenge. Når ikke armen fungerer, kan jeg heller ikke strikke eller skrive brev, sier 83-åringen.

Savner familien

Hun har også vært nødt til å faste hver ettermiddag i en uke. Noen ganger har hun ikke fått i seg kveldsmat, før hun har vært nødt til å starte på en ny runde med fasting.

— Hver kveld gjøres jeg klar, men så får jeg beskjed om det blir utsatt neste dag. Jeg blir veldig sliten av alle beskjedene, sier hun.

Hun skryter av både leger og sykepleiere, og sier at til tross for alle utsettelsene, så føler hun seg godt ivaretatt. Det er bare det at hun så gjerne skulle kommet seg hjem igjen snart.

— Jeg savner barnebarna mine og min mann. Jeg har tre barnebarn, og en av dem ble først for bare to uker siden. De er så gode alle sammen og sender meg hilsener hver dag, sier hun.

- Helt uakseptabelt

Hennes datter, Hildegunn Bøkevoll forteller at hun er forbannet.

— Dette er helt uakseptabelt. Dette strider imot alle sunn fornuft. Et eldre menneske skal ikke ble behandlet på denne måten. Dette fortjener hun rett og slett ikke, sier Bøkevoll.

Bøkevoll er lei av unnskyldningene til Haukeland og synes det er på høy tid at hennes mor blir prioritert.

— Hadde det kommet med en unnskyldning om at det var lang kø, og at andre måtte prioriteres i to dager, hadde det vært greit, men ikke i en uke. Jeg håper virkelig hun opereres i morgen. Samtidig vil jeg legge til at dette er konsekvensene av dagen politikk. Jeg håper at politikerne ser hvordan dette påvirker eldre mennesker, og blar opp fra pengesekken, sier hun.

Først i køen onsdag

Jonas Fevang, assisterende avdelingsoverlege ved Ortopedisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus, forteller at Josefsen trolig vil bli operert onsdag morgen. Da står hun først i køen av pasienter med denne type skade. Men Haukeland kan ikke noe noen garanti.

— Rent menneskelig er ikke dette akseptabelt, men at hun må vente er ikke farlig for selve skaden, sier Fevang.

Mange på venteliste

Tirsdag morgen sto hele 24 på listen for akutte operasjoner. Og når det kommer inn akutte pasienter som haster må de gå foran. For når det er fint vær er det høysesong på Ortopedisk. Da er folk mye ute og i aktivitet, og dermed skjer det flere ulykker.

— Det kommer på toppen av det andre som skjer. Vi har begrenset kapasitet, og i perioder får vi mange pasienter som trenger akutt hjelp. Da blir det en knallhard prioritering hele tiden, sier Fevang.

Han sier at det dessverre er for ofte at folk må vente en uke på operasjon, sånn som Josefsen.

— Vi har ikke nok ressurser til å operere alle pasientene innenfor ønsket tidsrom når vi får slike topper som nå. Da må vi dessverre prioritere de som haster veldig, sier Fevang.