- Har du vært på Unge Høyres sommerleir mange ganger før?

- Nei, den første gangen var i fjor. Det var utrolig kjekt. Jeg møtte så mange mennesker og husker jeg lo mye. Hele stemningen, at det alltid skjedde noe. Vi var på Tromøya, badet og spilte fotball. Vi skal ha fotballturnering i år også. Jeg er ikke særlig god, så jeg håper resten av laget er det. For jeg liker å vinne.

- Du meldte deg inn i Unge Høyre i januar i fjor. Hvorfor?

- Jeg satt i Ungdommens bystyre i fem år og var ordfører i to og et halvt år. Jeg følte at tiden var inne for å la engasjementet ta en ny form og trives godt med ansvaret jeg har nå. Er trygg på at jeg har tatt det riktige valget.

- Hvorfor akkurat Høyre?

- Det er et ideologisk valg. Jeg tror på tillit til enkeltmennesket og ansvar under frihet.

- Bare ett av åtte ungdomsparti har kvinnelige ledere nå. Hva tenker du om det?

- Det er dumt, men i Unge Høyre har vi mange dyktige jenter på topp. Jeg er mot kvotering. Tanken på at jeg skulle fått vervet fordi jeg er kvinne, gjør meg sint.

- Har du noen politiske forbilder?

- Jeg beundrer motet Margaret Thatcher hadde til å kjempe.

- I tillegg til ledervervet jobber du på aldershjem. Hva gir det deg?

- Det er utrolig lærerikt. Jeg opplever slutten av livet til mange som jeg lærer å kjenne på ulike måter.

- Hvilke enkeltsaker er du mest opptatt av som politiker?

- I likhet med de fleste andre ungdomspolitikere er jeg opptatt av at vi trenger en bærekraftig velferdsstat. Alle er enige om at noe må gjøres. Vi har et problem og det er oss det går hardest ut over. Vi har et felles ansvar, men er ikke enige om hva løsningen er.

- Hva mener du er løsningen?

- Behovet for arbeidskraft i helsesektoren er enormt, og jeg mener det er nødvendig å foreta tøffe valg. Blant annet er vi nødt til å stå lenger i arbeid for å kunne løse utfordringene.

- Da du overtok ledervervet i mars hadde tre av styremedlemmene akkurat trukket seg etter å ha innrømmet hasjbruk. Hva var du opptatt av da du overtok?

- Vi gikk gjennom en storm. Situasjonen var ytterst spesiell. For meg var det viktigste at vi fikk foreningen tilbake til normalen. Det mener jeg vi har klart.

- Hvordan få folk til å slutte å forbinde Unge Høyre med hasj?

- Vi bruker lite tid på å tenke på det. Vi konsentrerer oss om å verve nye medlemmer, fortsette å jobbe og skape god politikk. Hasjsaken viste at dette er et ungdomsproblem i Bergen. Det må vi ta på alvor, men problemet er ikke spesielt for Unge Høyre. Vi må finne tiltak som fungerer på lang sikt.

- Hvordan ser du på fremtiden?

- Jeg ser lyst på den! Men vi må ikke bare se begrensninger. Vi må også se muligheter. For oss er muligheter for alle det viktigste.