Advokat tiltalt for bedrageri

Advokat Marius Reikerås lurte til seg nesten to millioner fra en alderdomssvekket klient, mener statsadvokaten.

Publisert Publisert

I løpet av halvannet år er Marius Reikerås dømt til å betale tilbake 1,3 millioner kroner til en tidligere klient, han er slått konkurs, og han er fratatt advokatbevillingen sin.

Nå risikerer han også å havne i fengsel.

Saken startet da barna til en av Reikerås klienter gjennom en årrekke, en eldre forretningsmann, slo alarm i 2007. De skulle da hjelpe sin far å kjøpe en ny eldreleilighet, og oppdaget at det manglet store pengesummer fra hans konto.

— Ville påvirke advokaten

Barnas undersøkelser viste at den eldre mannen flere ganger skal ha tatt ut store kontantbeløp og gitt dem til Reikerås, som deretter satte pengene inn på sin private konto.

Den eldre mannen gikk etter råd fra barna til sak mot Reikerås, og hans nye advokat Helge Wesenberg politianmeldte ham etter hvert også.

Nå har statsadvokat Arild Oma tatt ut tiltale mot Reikerås for grovt bedrageri og grov utroskap. Han mener advokaten har utnyttet forretningsmannens alderdomssvekkelse for å få ham til å gi advokaten penger.

Allerede for halvannet år siden ble Reikerås dømt til å betale sin tidligere klient tilbake, i en sivil tvistesak. Denne dommen har han anket.

Tiltalen statsadvokaten nå har tatt ut, omfatter også flere forsøk på å påvirke aktører i rettsvesenet i forbindelse med tvistesaken. Blant annet skal han ha utnyttet sin tidligere klients alderdomssvekkelse til å få ham til å trekke en forliksklage.

Da tvistesaken var oppe i retten, skal Reikerås også ha forsøkt å påvirke motpartens advokat Helge Wesenberg:

  • Du skal vite det, Wesenberg, at du aldri skal klare å presse meg. Du har lagt deg ut med feil person, jeg skal henge på deg til din grav, skal Reikerås ha sagt på vei ut av tinghuset.

Wesenberg ønsker ikke å kommentere saken.

- Holdt tilbake penger

I tillegg til tiltalepunktene som handler om pengetvisten med den tidligere klienten, er Reikerås også tiltalt for grovt underslag av nesten 475.000 kroner fra en tidligere advokatkollega.

Reikerås ble i fjor fratatt sin advokatbevilling, på grunn av forholdene som kom frem i rettssaken mellom ham og den tidligere klienten.

Reikerås har gått til sak mot Advokatbevillingsnemnden, og møter senere denne måneden i Oslo tingrett for å kreve bevillingen sin tilbake.

Etter det BT får opplyst nekter Reikerås skyld på alle tiltalepunkter. Vi forsøkte i går gjentatte ganger å komme i kontakt med Reikerås, uten å lykkes. Han har heller ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Tidligere har Reikerås uttalt at han aldri har lurt noen penger fra sin tidligere klient, og at han er sikker på å vinne frem til slutt.

Publisert

Les mer om dette temaet