Håvet inn på Paus og Abel

Inntektene til Stageways artister økte med over 34 millioner kroner i fjor. Det ga millionutbytte til gründeren i Bergen.

GULL VERDT: Artistene Ole Paus og Morten Abel var blant dem som ga god butikk for det bergenske artist-, event- og produsentselskapet Stageway.
  • Guro Valland
Publisert Publisert
DREVEN: Arne Svare startet Stageway i 1981.
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Ole Paus står for en god del av veksten, og Morten Abel. Men også Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga opplevde stor suksess i fjor, sier daglig leder Arne Svare.Gründeren kunne i fjor konkludere med at det ble et gullår for artist-, event- og produsentselskapet Stageway i Bergen.

Bare i Stageway Talent, som forvalter karrierene til en rekke av Norges mest kjente musikkartister, rundet inntektene over 94 millioner kroner i fjor. Det er opp nærmere 60 prosent fra året før.

— Det går litt i bølger, men i fjor hadde vi veldig mange prosjekter samtidig, sier Svare.

Gullstruper

Han viser til at Ole Paus med sine 130 konserter var den mestselgende norske artisten i 2013. I tillegg ble Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland en publikumsvinner med både platerelease og turné.

En syngende Sissel Kyrkjebø rundt juletider og en turnerende Jan Eggum ga også utslag på bunnlinjen.

— Det var definitivt et okei år, oppsummerer gründeren.

Morselskapet Stageway AS driver med underholdningsaktiviteter gjennom datterselskapene Stageway Talent og Stageway Event, samt det tilknyttede selskapet Stageway Teater og deleide Komon-Stageway.

HOLDER DET HEME: Ylvis er blant artistkarrierene som Stageway Teater forvalter. Christine Hope og Raske Menn er også i stallen.

Sistnevnte har spesialisert seg på alt fra å arrangere offentlige konferanser til private arrangementer. Også her ble det gode tall i fjor, men en omsetningsvekst på nærmere 38 millioner kroner i samme periode.

Milliongevinst

Suksessen har også påvirket gründerens lommebok. Med en eierandel på 85 prosent i i Stageway AS, satt han igjen med et utbytte på 1,7 millioner kroner.

— Det er lenge mellom hver gang jeg tar utbytte, sier Svare.

- Hvordan blir 2014 for Stageway?

— Vi forventer en liten nedgang, men så er det opp igjen i 2015. Årsaken er at vi har mange artister som er i studio og lager plate. Når de er ferdige blir det kanskje to år med fullt trykk.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

  2. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  3. Facebook har stengt Arfan Bhattis konto

  4. – Jeg har valgt dette livet. Det kommer kritikk når du ikke leverer.

  5. Her ligger Odda sjukehus på lager i Romania. Endelig fikk de bruke det.

  6. SAS innfører tiltak for å hjelpe kundene ved pilotstreik