Dungs foreldre får bli

Foreldrene til savnede Dung Tran Larsen får bli i Norge så lenge drapsetterforskningen pågår. Les også: Krever fortsatt fengsling.

Publisert Publisert
  • NTB
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det separerte ekteparet kom til Norge etter at datteren forsvant sporløst i sommer. Den vietnamesiske 22-åringen er ennå ikke funnet.

– De er glade for det, sier Dungs onkel, Dinh Chi Tran, til iBergen.no. Han har gitt husvære til Dungs foreldre de siste tre månedene.

Dungs mor håper hun kan få mer tid med de to barnebarna.

– Det er vietnamesisk tradisjon at mormor tar seg av barnebarna dersom mor dør. Nå har de bare besøksrett hver 14. dag, sier Dihn Chi Tran.

Også politiet mente at foreldrene fortsatt burde være i Norge. Laksevåg politistasjon skrev derfor et brev til Utlendingsdirektoratet der de ba om at de to får fortsatt opphold.

— Vi mener det er nødvendig at de er her. Så lenge saken står hvor den står, har vi ikke full oversikt over hva de kan gi oss i etterforskningen, sa politiinspektør Tore Salvesen i oktober.

Dungs far kom til Norge i august. Forsvinningsgåten gjorde at også moren reiste til Bergen i september. Siden den gang har de vært i flere avhør hos politiet.

— Men vi har behov for å avhøre dem rettslig. Da slipper de å komme til Norge igjen for å vitne i en eventuell rettssak, har Salvesen tidligere sagt til BT.

Fredag avgjør Bergen tingrett om Dungs de to fortsatt skal sitte i varetektsfengsel. Politiet ber om ytterligere fire uker på grunn av fare for at bevis kan gå tapt, mens de to siktede vil be om å bli løslatt. De nekter begge straffskyld i saken.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Krever fortsatt fengsling i Dung-saken

  2. Vil sile aske i jakten på Dung

  3. Testkast for å finne Dung

  4. Slipper isolasjon

  5. Foreldrene vil bli i Norge

  6. Retten vil løslate Dung-siktede

  7. Svigermoren skrev hemmelig lapp

  8. Løslates av lagmannsretten

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN