Sissel Kyrkjebø ny UNICEF-ambassadør

Sissel Kyrkjebø er utnevnt til ny, norsk ambassadør for FNs barnefond UNICEF. Hun skal bidra til å fremme UNICEFs innsats for barn både i Norge og internasjonalt.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Å bli utnevnt til UNICEF-ambassadør er en hedersbevisning og tillitserklæring. Tittelen forutsetter engasjement for UNICEFs sak, målsetting og aktiviteter.

En UNICEF-ambassadør forplikter seg til å sette søkelyset på barns rettigheter og UNICEFs arbeid i ulike sammenhenger.

– Det er en tillitserklæring å få jobbe sammen med UNICEF som driver sitt arbeid globalt for å hjelpe alle barn, sier Kyrkjebø i en kommentar.

Som ny UNICEF-ambassadør er Sissel Kyrkjebø i godt selskap med internasjonalt kjente navn som Roger Moore, Harry Belafonte, Nicole Kidman, Robbie Williams og David Beckham. Andre norske UNICEF-ambassadører er Ole Gunnar Solskjær, Vendela Kirsebom Thommesen og Johann Olav Koss.

Kyrkjebø har blant annet vært i både Thailand og Bangladesh og sett hvilke forferdelige forhold mange barn lever under i dag.

– Det er rett og slett uakseptabelt, sier Sissel Kyrkjebø.

Sissel Kyrkjebøs første oppgave som UNICEF-ambassadør vil være å bidra til å sette søkelyset på barn som er berørt av hiv/aids. Kyrkjebø skal sammen med UNICEF Norge markere UNICEFs globale aids-kampanje på den internasjonale aids-dagen 1. desember.

Hun skal også gjøre en feltreise til Mosambik i løpet av 2006, der hun skal sette seg inn i UNICEFs arbeid med barn berørt av hiv/aids.

Foto: Kim Nygård

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dordi likte ikke det hun fikk høre på butikken

  2. Ingebrigtsen kunne glise for Branns sjeldne bragd

  3. Her er dommen etter Branns festkamp

  4. Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten tre måneder etter

  5. – Ferie pleide å handle om å ikke gjøre noe

  6. – Eg er skuffa over det eg såg i parken