Sissel Kyrkjebø ny UNICEF-ambassadør

Sissel Kyrkjebø er utnevnt til ny, norsk ambassadør for FNs barnefond UNICEF. Hun skal bidra til å fremme UNICEFs innsats for barn både i Norge og internasjonalt.

Publisert:
NTB

Å bli utnevnt til UNICEF-ambassadør er en hedersbevisning og tillitserklæring. Tittelen forutsetter engasjement for UNICEFs sak, målsetting og aktiviteter.

En UNICEF-ambassadør forplikter seg til å sette søkelyset på barns rettigheter og UNICEFs arbeid i ulike sammenhenger.

– Det er en tillitserklæring å få jobbe sammen med UNICEF som driver sitt arbeid globalt for å hjelpe alle barn, sier Kyrkjebø i en kommentar.

Som ny UNICEF-ambassadør er Sissel Kyrkjebø i godt selskap med internasjonalt kjente navn som Roger Moore, Harry Belafonte, Nicole Kidman, Robbie Williams og David Beckham. Andre norske UNICEF-ambassadører er Ole Gunnar Solskjær, Vendela Kirsebom Thommesen og Johann Olav Koss.

Kyrkjebø har blant annet vært i både Thailand og Bangladesh og sett hvilke forferdelige forhold mange barn lever under i dag.

– Det er rett og slett uakseptabelt, sier Sissel Kyrkjebø.

Sissel Kyrkjebøs første oppgave som UNICEF-ambassadør vil være å bidra til å sette søkelyset på barn som er berørt av hiv/aids. Kyrkjebø skal sammen med UNICEF Norge markere UNICEFs globale aids-kampanje på den internasjonale aids-dagen 1. desember.

Hun skal også gjøre en feltreise til Mosambik i løpet av 2006, der hun skal sette seg inn i UNICEFs arbeid med barn berørt av hiv/aids.

Foto: Kim Nygård

Publisert: