Anken i Monika-saken opp for retten i februar

Ankesaken om drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja kommer opp for Gulating lagmannsrett i februar.

Publisert Publisert

MOR OG DATTER: Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina Sviglinskaja. Morens tidligere samboer er dømt for drapet på åtteåringen. Foto: Privat / NTB scanpix

  • NTB

Saken skal starte 6. februar, og det er satt av seks uker.

Donatas Lukosevicius ble i sommer dømt til 18 års forvaring for drapet på åtteåringen. 34-åringens forsvarer Aasmund Sandland sier til VG at det legges opp til en full gjennomgang av hele saken. Han mener funn av 34-åringens DNA på den døde jenta må problematiseres igjen:

Les også

Dømt til 18 års forvaring: - Skulle hevne seg på Monikas mor

– Vi kommer til å basere noe av vårt forsvar på å problematisere forhold rundt oversmitte av DNA-spor. Her vil det være ting å ta tak i, antyder han overfor avisa.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme på Sotra i november 2011. Politiet mente det trolig dreide seg om selvmord og henla saken.

Etterforskningen ble gjenopptatt, og morens tidligere samboer ble dømt til 18 års forvaring. Politimannen og varsleren Robin Schaefer har vært sterkt kritisk til Hordaland-politiets håndtering av saken. Spesialenheten for politisaker har ilagt politiet en bot på 100.000 kroner for grov uforstand i tjenesten.

Publisert