Avviser trakasseringen

Politimesteren frikjenner visepolitimesteren for å ha opptrådt uforsvarlig i Monika-saken.

Publisert Publisert

FRIKJENT: Gunnar Fløystad har ikke opptrådt på en klanderverdig måte i forbindelse med måten han omtalte etterforskeren som varslet i Monika-saken, mener politimesteren. Foto: Ørjan Deisz (arkiv)

  • Anders Haga
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

En politiadvokat ved Hordaland politidistrikt klaget i november inn visepolitimesteren for å ha omtalt en etterforsker i «negative ordelag» i et møte.

Etterforskeren han omtalte var den samme som varslet fra om politiets mulige feilbehandling av den mye omtalte Monika-saken.

Ikke noe galt

Allerede i oktober svarte politimester Geir Gudmundsen og administrasjonssjef Odd Dale på brevet. Det er nå omtalt på politiets egne nettsider.

BT har lest brevet hvor politimesteren gjør rede for hvordan de har ettergått opplysningene i varselet.

«Saken er undersøkt nærmere ved innhenting av Gunnar Fløystads fremstilling av saken og gjennom samtaler med to medarbeidere ved påtaleseksjonen som var tilstede på parolen».

Ingen av de to oppfattet ifølge politimesteren at Fløystad omtalte etterforskeren i negative ordelag.

Det er bekreftet at Fløystad uttrykte at «det var ugreit at etterforskeren hadde kontaktet bistandsadvokaten», men de oppfattet ikke at det ble gitt noen negativ karakteristikk av etterforskeren, som heller ikke ble nevnt ved navn.

Det var mellom 30 og 40 personer til stede på det aktuelle møtet.

Klager på saken

Brevet til varsleren avsluttes slik:

«På denne bakgrunn kan arbeidsgiver ikke se at Gunnar Fløystads opptreden under møtet kan anses som personangrep eller nedlatende kritikk av angjeldende etterforsker, eller på annen måte uakseptabel atferd. Saken avsluttes med dette uten tiltak».

Politiadvokaten er ikke fornøyd med avgjørelsen, og har klaget på vedtaket.

Ifølge BA er årsakenat politiadvokaten mener Odd Dale, som er med å avgjøre saken som administrasjonssjef, er inhabil i saken. Bakgrunnen for det er at Dale var lensmann på Sotra da Monika-saken startet.

— Jeg kan bekrefte at varselet er påklaget. Klagen knyttes blant annet til spørsmålet om habilitet. Jeg anser den personen som sammen med politimesteren har avgjort saken som inhabil i alle sammenhenger knyttet til Monika-saken, sier politiadvokaten til BA.

Behandler selv

Politimester Gudmundsen sier de nå har til vurderingen hvordan de skal håndtere denne klagen.

— Avgjørelsen ble nylig påklaget. Noe mer enn det som står på nettsidene til politiet er det ikke å si nå. Vi ønsket først og fremst å gå ut med litt informasjon om hvordan det står til med disse sakene som er i behandling og som omtales i media.

- Hvem er det som behandler klagen på avgjørelsen?

— Det er jeg som må vurdere dette og ta en avgjørelse. Jeg får også bistand når det gjelder hvilke vurderinger som skal gjøres her.

FRIKJENTE: Politimester Geir Gudmundsen mener visepolitimester Gunnar Fløystad ikke har opptrådt på en dårlig måte. Politadvokaten som varslet om saken har klaget på avgjørelsen. Foto: Vegar Valde (arkiv)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Vi risikerer å bli isolert store deler av høsten og vinteren om dette er hva Fjord1 leverer

  2. Senator: USA trekker seg formelt ut av WHO

  3. Vil bygge 80 boliger og marina til 700 båter: – Vi var nesten i mål. Så snudde kommunen.

  4. Avlyser Bergen julemarked på Festplassen

  5. Her kjører mange feil – nå kan det bli tatt grep

  6. – Det er ikke lenger greit å si «han skyter som en jente»