Netflix låser seerne til sine egne regioner

Nå blir det mer komplisert å få tilgang til amerikansk Netflix.

KOMPLISERT: Fra nå av blir det vanskeligere å lure Netflix til å tro at man er i USA, slik at man får tilgang på innhold som er ment kun for det amerikanske markedet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Strømmegiganten Netflix strammer inn på folks muligheter til å få tilgang på innhold fra andre regioner enn der de selv bor.

Det kan med andre ord være slutt på amerikansk Netflix i Norge ved å bruke tjenester som Mediahint og Unblock-US. Fra nå av blir det mer komplisert å få tilgang.

Strømmetjenesten har også blokkert en rekke VPN-IP-adresser.

Les også:

Blir mer komplisert

I Norge er det mange Netflix-kunder som bruker VPN-løsninger eller DNS-tjenester for å lure Netflix til å tro at man er i USA, slik at man får tilgang på innhold som er ment kun for det amerikanske markedet.

I løpet av de kommende ukene skal Netflix innføre sperrer for slike tjenester.

Netflix bedyrer at endringen ikke er noe som selskapet selv har ønsket å gjøre på eget initiativ, og lar det skinne gjennom at det er rettighetshaverne bak filmene og TV-seriene som står bak.

Les også:

Les også

«Making a murderer» vil gi deg mange våkenetter (spoiler alarm)

— Brudd på brukeravtale

— Hvis alt innholdet vi tilbyr var tilgjengelig globalt, ville det ikke ha vært noen grunn til at våre abonnenter bruker proxyservere eller antiblokkeringsmekanismer, sier Netflix visepresident for innholdstjenester, David Fullagar.

Analytiker Brian Blau i analyse- og rådgivningsselskapet Gartner påpeker at Netflix er pålagt å følge opp lisensregelverket som innholdsprodusentene har inngått, og tilby innhold kun i de geografiske regionene som produsentene gir tillatelse til.

— Til syvende og sist er vårt mål å tilby en tjeneste som er stort sett lik over alt i hele verden. Men bruk av VPN-løsninger og DNS-tjenester for å lure systemene er brudd på Netflix' brukeravtale, fordi det foreligger lisensrestriksjoner på TV-serier og filmer, uttaler en talsperson for Netflix.

Publisert: