Tok farvel med Kristi (24)

Universitetet i Bergen holdt torsdag minnestund for den australske studenten Kristi Kafcaloudis, som falt fra Trolltunga og døde lørdag.

Publisert Publisert

I SORG: Et hundretalls mennesker var samlet for å minnes den australske studenten Kristi Kafcaloudis som falt fra Trolltunga og døde. Foto: Odd Nerbø

  • Marie Misund Bringslid
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kristi Kafcaloudis (24). Foto: UIB

Et hundretalls mennesker var torsdag samlet for å ta farvel med Kristi Kafcaloudis (24).24-åringen var på utveksling ved humanistisk fakultet (HF) ved Universitetet i Bergen (UiB), og mange av studentene som var til stede på minnestunden bodde sammen med Kristi på Fantoft.

— Vi klarer ikke å forstå det som har skjedd. Selv om Kristi bare hadde vært i Bergen i noen få uker, var hun en del av Fantoft-familien. Hun var et fantastisk menneske, som betydde mye for oss. Vi savner henne, sa Dennis Osei fra studentforeningen på Fantoft.

- En vakker sjel

Familien i Australia hadde sendt bilder fra livet til Kafcaloudis som ble vist på storskjerm, og valgt ut musikken som ble spilt av musikere fra Grieg-akademiet under minnestunden.

Dekan Margareth Hagen ved Det humanistiske fakultet var tydelig beveget da hun leste opp en tekst skrevet av Kristis mor Milli Kafcaloudis.

— Hun vokste opp med ville kenguruer i hagen, og elsket naturen. Hun gledet seg til å begynne å studere i Bergen, og den siste samtalen vår varte over to timer. Da fortalte hun ivrig om de nyte vennene på Fantoft, og opplevelsene hun hadde hatt i Bergen.

— Hun var en vakker sjel, og vi er glade for de 24 korte årene vi fikk med henne, skrev moren.

Les også: «Vi har mistet en vakker sjel»

- Alltid blid

Kafcaloudis døde, ifølge politiet, da hun snublet på vei ut på Trolltunga, der hun skulle bli tatt bilde av.

Lensmann i Hardanger, Terje Kvalvik, sier at det dødelige fallet regnes som et rent uhell, og at saken er ferdig etterforsket fra politiets side.

Seremonien ble filmet, og skal sendes til Kafcaloudis familie i Australia. Medstudentene som hun bodde sammen med på Fantoft hadde laget en video med en siste hilsen til 24-åringen og hennes familie.

— Hun var alltid blid og åpen. Vi kunne snakke i timevis om hvor forskjellig bakgrunn vi hadde, og alt vi opplevde de første ukene, sa romkameraten fra Fantoft.

Les også: - Hviler et stort ansvar på dem som viser frem sånne bilder

- Dypt savnet

Monash University i Melbourne, hvor Kafcaloudis studerte, beskrev henne som en aktiv og ivrig student.

— Kristi hadde mange venner, og vil bli dypt savnet. Hun brukte mye av tiden sin til å jobbe frivillig, og engasjerte seg i ulike organisasjoner.

Rebecca Doyle Walker som kjente Kafcaloudis fra Melbourne sa at familie og venner savnet henne allerede.

— Kristi var høyt elsket, og vi klarer ikke å forstå at hun er borte. Jeg er glad for alt du fikk oppleve i Bergen. Vi savner deg veldig.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Jeg er hvit i huden, har blå øyne. Likevel har jeg opplevd rasisme.

  2. Hver dag på vei til jobb passerer Sabah en mann som banner når han ser henne

  3. Nakstad om demonstrasjonene: – Vi kan få en superspreder-situasjon

  4. Seksåringen fikk demonstrantene til å gå ned på kne

  5. Høie med nedslående beskjed til mosjonsløpene. Dette sier Stoltzen opp og Knarvikmila.

  6. – Barna mine har møtt rasisme på gaten, i barnehagen og på idrettsbanen

  1. Australia
  2. Bergen
  3. Universitet