Om kort tid er det klart for en ny sommersesong på Fisketorget. Og i år håper sjefen for Fisketorget, Toril Holt, at serveringstilbudet skal bli mye bedre.

— Målet for denne sesongen er å heve kvaliteten på maten som blir servert på Fisketorget. De ulike fiskehandlernes menyer er for like og holder til dels en for lav kvalitet. Det er på dette området man mest effektivt kan bidra til et kvalitetsløft og sikre en bedre kundeopplevelse, sier Toril Holt.

Signaturretter på menyen

Hun forteller at de i hele vinter har jobbet med en menyutvikling på Fisketorget, og at de håper å kunne gjennomføre kokkekurs for fiskehandlerne i løpet av april.

— Fiskehandlerne er veldig gode på detaljhandel, men noen har mye å gå på når det kommer til servering av mat. Servering er en stor del av omsetningen for dem, og da er det viktig at de kan vise til for eksempel en signaturrett, sier Holt.

De som er med er Fjellskål ved Dan Even Fjellskål, Fish Me ved Arnfinn Djukastein, Hildegunn Folnes, Åge Sørensen og Sebastian Bernard. Prosjektet vil koste 120.000 kroner. Målet er at kommunen vil støtte dem med 80.000 kroner.

— I dag serverer fiskehandlerne svært mye av den samme maten, både når det gjelder varme og kalde retter. Menyen består dessuten av veldig mange retter. Gjennom nye og gode retter vil Fisketorget fremstå som et attraktivt bespisningssted for bergensere og tilreisende fra inn- og utland, sier Holt.

Bergen kommune er villig til å gå inn med rundt 50.000 kroner i et slikt prosjekt, opplyser næringssjef Elin Sjødin Drange.

— Det er positivt at det utvikles nye matkonsepter på Fisketorget. Og det er også bra at fiskehandlerne selv ønsker å bidra. Vi håper og tror dette vil føre til et bedre omdømme, sier Drange.

- Får hevet standarden

Fiskehandler Åge Sørensen har servert mat på Torget siden 2007 og synes det nye tiltaket er svært positivt.

— Jeg er glad i å lage mat og gleder meg til å gå på kokkekurs. Vi får hevet standarden på det vi serverer, og det at vi blir flinkere til å lage mat er bare positivt. Særlig når serveringen er en viktig del av omsetningen. Det er viktig at folk vet de får god mat på Torget, sier Åge Sørensen.

Også driftssjef for Fjellskål AS, Dan Even Fjellskål, synes tanken er god, men hadde håpet at dette hadde kommet litt før.

— Det er veldig positivt og et bra engasjementet, men vi har alt utviklet menyen vår for denne sesongen. Men når det er sagt synes jeg det er bra at vi får muligheten til å utvikle oss og lære mer, sier Dan Even Fjellskål.

- Gleder meg til kokkekurs

Fjellskål forteller at han har utviklet sesongens meny sammen med de to kokkene deres og kjente i restaurantbransjen.

— Vi har laget en variert meny med produkter vi har i utvalget vårt, blant annet kreps, hummer og kongekrabbe. Folk kan også velge fra utvalget og akvariet, og så vil kokkene våre tilberede maten, sier Fjellskål.

Men Fjellskål sier at de fremdeles har muligheten til å gjøre små endringer i årets meny.

— Jeg gleder meg til å gå på kokkekurs. Jeg er ikke utdannet kokke selv, mer er veldig opptatt av mat og kvalitet. Jeg skulle gjerne hatt med kokkene våre også. Vi har alle noe å lære, sier han.