Mange uten strøm siden onsdag: – Det er en krevende situasjon for kunder, men vi jobber på spreng

– Ta godt imot naboen hvis han eller hun blir lenge uten strøm, sier Anne Mette Tuvin i BKK.

Publisert Publisert

STOR JOBB: Mannskaper fra BKK jobber døgnet rundt for å få reparert skadene etter stormen. Ny storm er på vei fredag. Foto: Marit Hommedal, BKK

  1. Leserne mener

Fortsatt er rundt 1300 strømløse, halvannet døgn etter stormen som herjet Vestlandet onsdag kveld. De fleste bor på Osterøy og i Lindås.

– Mannskapene våre jobber på skift og legger ned en formidabel innsats for at folk skal få strømmen tilbake. Planen vår er å få reparert skadene til klokken 12 i dag, sier Tuvin, som er pressekontakt i BKK.

På det meste var over 18.000 kunder uten strøm under stormen.

Strøm fra klokken 12

Mange av skadene har skjedd i områder der det er krevende fremkommelighet.

– Vi kommer ikke frem med biler og lifter. Da er det tungt å dra med seg utstyr, men vi har heldigvis mange hardføre og erfarne folk i sving. Det er ingen tvil om at det røyner på etter de mange skadene, sier Tuvin.

HJELP NABOEN: – Det er bra om naboer hjelper hverandre. Å være uten strøm over lang tid er utfordrende, sier pressekontakt Anne Mette Tuvin i BKK. Foto: Marit Hommedal

– Kan ta lenger tid

Det blir brukt sprengtstoff for å få fjernet store trær.

– Noen steder ser vi at skadene er mer omfattende enn vi hadde regnet med. Da kan det ta lenger tid å få strømmen tilbake. Beredskapsgruppen vår følger dette fortløpende, sier Tuvin.

– Klarer dere å få strømmen tilbake til alle abonnentene før en ny storm melder seg i dag?

– Det er det vi håper på, men vi kan ikke garantere noe. Vi har en del hytter helt syd i Sund kommune som er uten strøm. De må nok belage seg på at det drøyer litt med å få strømmen tilbake. Vi må nødvendigvis prioritere bolighus.

– Hjelp naboen

– Hvordan tar strømkundene situasjonen? Mange har vært uten strøm siden onsdag?

– Situasjonen er krevende. Å være uten strøm så lenge er utfordrende. Det vi oppfordrer til er at gode naboer hjelper hverandre. Har den ene strøm, så er det flott om man inviterer den andre inn.

– Vær forsiktig

Folk blir oppfordret til å være forsiktige i områder der uværet har gjort skader på strømnettet.

– Trær som har lagt seg over strømledninger og ledninger som ligger på bakken kan være strømførende. Hold god avstand, og meld fra til oss på tlf. 55 12 70 00 slik at vi kan sikre områdene på en trygg måte, heter det på BKKs hjemmesider.

Om stormen som er meldt fredag, sier Tuvin:

– Vi er i beredskap. Den sterkeste vinden skal komme inn over Sør-Norge, men det er også meldt sterk vind i Hordaland. Mannskapene våre er vant til å jobbe under tøffe forhold.

Publisert