Påskehelgen: Sjekk når du bør kjøre for å unngå den verste utfartstrafikken

Disse grafene viser hvilke klokkeslett trafikken har vært størst på de vanligste utfartsrutene fra Bergen.

Publisert Publisert

UTFART: Påsketrafikken er betydelig høyere visse tidspunkt på dagen. Foto: BJØRN ERIK LARSEN (FOTO) / RUNE STØLÅS (MONTASJE)

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Under finner du timetrafikken til Voss og Kvamskogen, og via Vågsbotn og Nordhordlandsbrua i påskehelgen flere år bakover i tid.

De største utfartsdagene rundt påske er fredag i palmehelgen og onsdag før skjærtorsdag.

Trafikktall fra Statens vegvesen viser at det er større trafikk mot Kvamskogen denne onsdagen, enn det er fredagen i palmehelgen. På andre knutepunkter ut fra Bergen er trykket høyest i palmehelgen.

De største knutepunktene er Vågsbotn i Åsane, som får trafikken som går både nordover, østover og sørover, og rundkjøringen på Trengereid i Arna som får trafikk både mot Voss og Kvamskogen.

– Store konsekvenser

Trafikkoperatør Kristian Fauskan ved Vegtrafikksentralen oppfordrer til å sjekke at en har nok drivstoff før en legger i vei på påskeferie.

– Når det er så mange biler på veiene er sannsynligheten stor for at noen får motorstopp. På slike dager får det ekstra store konsekvenser for mange andre, hvis noen går tom for drivstoff.

Han synes ikke dette er tiden for å prøve seg på krumspring med GPS-en.

– Følg hovedveiene eller stol på egen lokalkunnskap hvis du vet om en lur snarvei.

E16 Bergen - Voss

I fjor var utfartstrafikken 125 prosent høyere gjennom Trengereidtunnelen onsdag før påske, sammenlignet med normal trafikk (årdøgntrafikk) i samme område.

Bergen - Kvamskogen

I fjor var utfartstrafikken 77 prosent høyere ved Gullbotn onsdag før påske, sammenlignet med normal trafikk (årdøgntrafikk) i samme område.

E39 Vågsbotn

I fjor var utfartstrafikken 18 prosent høyere forbi Vågsbotn onsdag før påske, sammenlignet med normal trafikk (årdøgntrafikk) i samme område.

Bergen - Nordhordland

I fjor var utfartstrafikken 24 prosent høyere over Nordhordlandsbrua onsdag før påske, sammenlignet med normal trafikk (årdøgntrafikk) i samme område.

Publisert