Må møte i retten etter skandalen på Karpe Diem-konserten på Koengen

4500 mennesker evakuert, fem til legevakt og skader for flere hundre tusen kroner. Nå må en 31 år gammel mann møte i Bergen tingrett.

RETTEN NESTE: Her er mannen på scenen med pulverapparatet. Til høsten må han møte i Bergen tingrett. Hanna Elnan Vennes (arkiv)

Om kvelden lørdag 5. mars 2016 hadde Karpe Diem konsert i et stort telt på Koengen. Anledningen var handelshøyskolestudentenes Uken-arrangement.

Uavklart om skyld

4500 mennesker var samlet i teltet da en mann kom på scenen ved 22.20-tiden, med et brannslukkingsapparat i hendene. Han tømte det utover sceneområdet.

Nå er han tiltalt for å ha vært grovt uaktsom og forårsaket særlig grovt skadeverk. Utstyr tilhørende oslobandet, tre firma og to privatpersoner ble ødelagt.

– Han har ikke tatt stilling til skyld, og det virker som Vest politidistrikt har nedprioritert saken ettersom det er over to år siden dette skjedde, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide.

Til høsten blir det rettssak i Bergen tingrett. Etter det BT får opplyst har de som fikk ødelagt utstyret sitt fått tapet dekket fra forsikringsselskap. BT har vært i kontakt med Karpe Diem, som ikke ønsker å kommentere saken.

TOMT: Slik så det ut i teltet etter at Karpe Diem måtte forlate scenen. 2211-TIPSER

Fikk panikk og stormet ut

– Han hadde tilgang til backstageområdet og var ikke en del av det ordinære publikumet, men var der fordi han hadde tilknytning til andre artister. Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sa politioverbetjent Bengt Angeltvedt til BT etter at konserten brått ble avbrutt og 4500 konsertgjengere hadde forlatt teltet på Koengen.

Les også

– I kveld skal det ikke bli noen ulykker i Bergen

Fem av dem måtte til legevakt med pusteproblemer fordi de trolig fikk i seg stoffet som var i pulverapparatet. Ingen ble alvorlig skadet.

– Folk fikk panikk og stormet ut, sa konsertgjenger Ole Tøkje til BT samme kveld.

2017: Festkveld, skrev BTs anmelder om Karpe Diems konsert under Bergenfest 2017. Tor Høvik (arkiv)

– Det kom masse røyk, og det var vanskelig å puste. Så gikk artistene av scenen. Det var skremmende, sa en kvinne som også var på konserten.

– Folk hoppet over gjerder. Det var svært ubehagelig, fortalte en annen.

Les også

Gabrielle blir headliner på Bergenfest

Måtte avlyse

De 4500 som var på konserten gikk altså glipp av avslutningen på showet, men Karpe Diem måtte avlyse i Sogndal dagen etter. Der hadde 550 mennesker kjøpt billett til konserten på Meieriet under studentfestivalen Vekao.

Mannen med pulverapparatet ble pågrepet av politiet og satt i arrest til neste dag.

– Han er svært medtatt etter det som har skjedd og angrer, sa forsvarer Linda Ellefsen Eide til BT søndag 6. mars 2016.