Ble slått ned to ganger – dømt til fengsel

28-åringen hadde en svært dårlig kveld på byen.

  • Walter N. Wehus
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Kvelden på utestedet Kick Off i Florø sentrum skulle vise seg å bli en særdeles uheldig kveld for 28-åringen fra Sogn og Fjordane.

Klokken var litt over 01.00 i februar i år da politiet fikk melding om bråk på utestedet. Da de kom frem måtte de ta hånd om 28-åringen som hadde fått et slag i bakhodet og besvimt. Mannen var sint og aggressiv da han våknet opp, men da politiet tok ham med utenfor roet han seg ned.

Ble slått ned igjen

Stor var derfor overraskelsen da en annen person kom løpende ut fra utestedet, slo 28-åringen i ansiktet, og løp videre.

En av politibetjentene løp etter personen, men det gjorde også 28-åringen. Da politibetjenten forsøkte å stoppe mannen før han kom frem til syndebukken som hadde slått til ham, løp 28-åringen politikvinnen rett ned.

Begge to falt i bakken, og den andre politimannen kom løpende til og satte håndjern på den 28 år gamle mannnen. Mens han lå nede sparket han til de to politibetjentene flere ganger for å komme seg løs, og han ropte også «Du er så jævlig ferdig!» og kom med flere trusler til politimannen.

— Sint og frustrert

I Fjordane tingrett ble mannen dømt til 21 dagers fengsel og til å betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Tingretten mente at det å utføre vold mot offentlig tjenestemann er såpass alvorlig at det alltid skal reageres med ubetinget fengsel, selv om situasjonen kunne vært unngått om politiet passet bedre på før 28-åringen ble slått ned for andre gang.

Likevel la tingretten til grunn at 28-åringen var både sint og frustrert for at politiet pågrep ham istedet for personen som slo ham ned. I tillegg er det lagt vekt på at volden ikke var graverende.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Fire ting du må vite om superstjernen som skal spille for 23.000 mennesker i Bergen

  2. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  3. – Jeg har valgt dette livet. Det kommer kritikk når du ikke leverer.

  4. Omkommet mann hentet ut fra fjellside etter syv timer

  5. Facebook har stengt Arfan Bhattis konto

  6. Her ligger Odda sjukehus på lager i Romania. Endelig fikk de bruke det.