- Han ba om å bli intervjuet

Journalisten som intervjuet den nå drapssiktede 32-åringen, sier han selv tok kontakt med avisen.

Publisert Publisert

ekssamboer (2).jpg

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I Intervjuet med den litauiske avisen sier 32-åringen at «alle litauere i Bergen vet at Monika ble drept». Han forteller at han pleide å hjelpe Monika med matteleksene fordi han bodde i nabolaget, men sier ingenting om at han hadde vært samboer med Monikas mor.

Les også

Syv ting du trenger å vite om Monika-saken

Sjokkert

Journalist Gabriele Burbiene, som intervjuet mannen, blir sjokkert over å høre at han nå er pågrepet for å ha drept åtteåringen.

— Han tok kontakt med avisen og sa at han var en bekjent av familien, og at han ville bli intervjuet om saken. Han skrev flere ganger til oss, før vi inviterte ham til et møte i Vilnius, sier Burbiene.

I intervjuet forteller 32-åringen at Monikas mor mistenker eks-kjæresten for å ha drept datteren, men han sier ingenting om at det er han som er eks-kjæresten.

- Merkelig

32-åringen bodde i familiens hjem i et par måneder. Han flyttet ut noen uker før Monika ble funnet død, 14. november 2011. Intervjuet fant sted noen uker senere.

— Jeg syntes det var merkelig at han kontaktet oss, og jeg reagerte på at han virket rar under intervjuet. Etterpå kom det mange anonyme kommentarer fra folk som jeg skjønte kjente ham. De skrev at han ikke var pålitelig, sier journalisten, som sier hun fikk en dårlig følelse av saken.

— Krimjournalistikk er ikke mitt felt, så jeg droppet å følge opp saken. Det er veldig spesielt å høre at han nå er pågrepet, og at jeg intervjuet en mulig gjerningsmann. Jeg kan ikke si noe nærmere om hvorfor han tok kontakt, sier Burbiene.

Publisert