Politiet rykket ut til krangel mellomto menn. Nå er den ene død.

Først rykket politiet ut for å avslutte en krangel på Os. Kort tid senere skal den ene ha angrepet den andre - med dødelig utfall.

ETTERLYSER VITNER: Politiadvokat Liv Giertsen under dagens fengslingsmøte.
  • Rune Christophersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

I dag ble den ene av mennene varetektsfengslet i fire uker i full isolasjon. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Som BT tidligere har skrevet, mener politiet at den siktede påførte offeret store indre skader ved å sparke ham i magen. Seks dager etter voldsepisoden utenfor Os amfi, ble 34-åringen funnet død av sin mor. De bodde sammen i en generasjonsbolig i Fana bydel.

— Siktelsen bygger på en helhetlig vurdering av bevisene. Fornærmede har fått betydelige skader, og vi mener han har avgått ved døden som følge av det, sier politiadvokat Liv Giertsen.

Ble fengslet

Politiet sa 17. mai at mannen kun var siktet for legemsbeskadigelse, ikke for dødsfallet. Nå mener politiet det er sannsynlig at 34-åringen døde som følge av voldsbruken.

Les også

Mann ble utsatt for vold i Os - funnet død i Bergen

Klokken 13 i dag ble han fremstilt for fengsling. Etter tre timer avsa dommeren kjennelsen, som konkluderer med at mannen kan holdes varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud.

Politiet fikk først melding om at det var bråk på gang mellom de to mennene om kvelden, fredag 10. mai.

Konflikten ble beskrevet slik at lokalavisen Midtsiden:

«Litt før klokka 20 fredag kveld fekk politiet melding om krangel og opptakt til basketak utanfor ei adresse nær Amfisenteret.

— To menn som kjenner kvarandre frå før hadde hamna i konflikt. Den eine påsto at den andre, som hadde vore på besøk, hadde stole noko frå han. Det er uvisst om ein av partane kjem til å melda den andre, seier politibetjent Rune Fimreite.»

Ble kjørt bort

BT har snakket med to separate kilder som sier at huseieren ble kraftig provosert av at 34-åringen angivelig stjal fra ham. Politiet skal ha skilt de to mennene ved å kjøre den nå avdøde 34-åringen et stykke unna. Han skal ha blitt satt av i nærheten av kjøpesenteret Os Amfi.

Der skal det kort tid senere ha oppstått et nytt basketak, hvor den nå siktede mannen angivelig gikk løs på 34-åringen ved å sparke ham kraftig i magen.

I seks dager skal 34-åringen ha gått med alvorlige indre skader som følge av voldsbruken.

- Hvordan har han kunnet gå så lenge med livstruende skader?

— Det kan jeg ikke svare på, annet enn å vise til at vi mener det er skjellig grunn til å mistenke siktede for legemsbeskadigelse med døden til følge. Saken er fortsatt til etterforskning, sier Giertsen.

Funnet av moren

Torsdag ble 34-åringen funnet død av sin mor i kjellerleiligheten hjemme i Fana bydel. Noen timer senere, natt til 17. mai, ble den jevnaldrende mannen pågrepet hjemme på Os.

Politiadvokat Giertsen vil ikke svare på om siktede innrømmer å ha brukt vold mot 34-åringen.

— Det jeg kan si er at siktede knytter seg til åstedet, sier Giertsen.

Politiet etterlyser vitner til voldsepisoden.

— Dette skjedde utenfor et kjøpesenter i åpningstiden. Vi håper noen kan ha sett det som skjedde, og at de kontakter oss, sier Giertsen.

Siktede er tidligere dømt for narkotikakriminalitet. Han tok betenkningstid på om han vil anke kjennelsen. Forsvareren hans ønsker ikke å kommentere saken.

Publisert
BT anbefaler

– Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære.

– Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss. Da bestemte jeg meg for å ta affære, sier Anne Berge Pedersen.

Mest lest akkurat nå

  1. Buss og to personbiler krasjet ved Sotrabrua

  2. «Høgre kan tape bybanesaka og vinne byrådsmakta»

  3. Folk mente de burde gi opp. Nå satser de på seier i VM.

  4. Sølvi fant sønnen død. Hun skulle ønske hun hadde blitt oppsøkt av et kriseteam.

  5. Byen ble stengt bare dager etter han overtok Wesselstuen. Slik gikk første året.

  6. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring