Innsnevring i Nøstegaten

Kan føre til store køer i Himmelfartshelgen.

ENDRING: Nøstegaten blir en-feltsveg i Himmelfartshelgen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Fra torsdag 2. juni til og med søndag 5. juni er kun et kjørefelt åpent i Nøstegaten mellom Hurtigrutekrysset og Gassverksvingen.

Dette skjer i forbindelse med legging av vannledning, bossnett og overvannsledninger. Trafikken dirigeres manuelt med trafikkdirigenter på hver side av sperringen døgnet rundt i anleggsperioden.

— Det er viktig at folk følger anvisningen, så skal nok dette gå greit, sier Arne Jensen i VA-etaten i Bergen kommune.

Redusert kapasitet

Kapasiteten på strekningen blir redusert i perioden og det må regnes med noe mer kø.

— Vi har lagt dette arbeidet til denne helgen for at det skal være minst mulig trafikk. Det er jo også mange som har fri fredag og det hjelper jo på, sier Jensen.

Jensen håper også at folk er blitt vant til gravingen som har pågått på Nøstet en stund.

— Det pleier å være litt kø de første dagene, men så går det seg litt til.

Her er noen av endringene:

  • Enfeltsstrekningen mellom Hurtigrutekrysset og Gassverksvingen trafikkreguleres slik at trafikken kjører vekselvis i den eller den andre retningen.
  • Trafikk fra havneområdet får påbudt venstresving ut i Nøstegaten, for å sikre at det ikke kjøres mot kjøreretningen på enfeltsstrekningen.
  • Trafikk fra Jekteviken 6 og 6A i Gassverksvingen får påbudt høyresving ut i Nøstegaten, for å sikre at det ikke kjøres mot kjøreretningen på enfeltsstrekningen.
  • Kjøreatkomst til Jekteviken 5 (bilverksted, Dyrebeskyttelsen m.fl.) blir i denne perioden via den midlertidige kjøreatkomsten, som er ble etablert for en tid tilbake, gjennom muren mot havneområdet.
  • Gangtraseen opprettholdes gjennom arbeidsområdet mellom Hurtigrutekrysset og Gassverksvingen.
    Det arbeides hver dag i denne anleggsperioden fra kl. 07:00 til kl. 22:00 og det er Graveklubben som står for gravearbeidet.
Publisert: