- Det har jeg jaktet på i flere år

Publisert Publisert

ENDELIG: Onsdag kveld like før klokken 22.00 tok Svein-Magne Tunli dette bildet fra Bellevue. Vi ser fullmånen spiddes av Ulriksmasten. Foto: SVEIN-MAGNE TUNLI

FRA SENTRUM: Dette bildet er tatt fra Bergen sentrum onsdag kveld. Månen spiddes av Ulriksmasten. Foto: SVEIN MAGNE TUNLI

  • For mange år siden så jeg et bilde i BT, der fullmånen ble spiddet av Ulriksmasten. Siden har jeg vært på jakt etter det samme.

Det forteller Svein-Magne Tunli. Til daglig er han ingeniør, men bergenseren er også en flittig amatørfotograf. 28. september 2007 så han et bilde i Bergens Tidende, der fullmånen ble spiddet av Ulriksmasten. Bildet var tatt av Rune Sævig.

MÅNEBEDOTTEN: 28. september 2007 sto dette bildet på trykk i BT. Det førte til at Svein-Magne Tunli startet en over seks år lang jakt på fullmånen som spiddes av Ulriken. Foto: RUNE SÆVIG

-Jeg ble fascinert av det og har siden forsøkt å få samme motiv, men det har ikke vært enkelt. Enten har ikke månen stått i rett posisjon eller så har det vært dårlig vær, sier Tunli.

— Rakk det akkurat

Men onsdag kveld stemte alt. Tunli kom fra Ikea med bilen full av møbler. Han så fullmånen og skjønte at dette kunne være kvelden.

-Jeg dro hjem og hentet kamera. Først kjørte jeg ned til sentrum, men vinkelen stemte ikke helt fra Lille Lungegårdsvann. Deretter kjørte jeg mot Bellevue. Jeg forsto raskt at jeg nærmet meg. Noen hundre meter unna Bellevue parkerte jeg bilen og satte opp stativet midt i veien. Jeg rakk det akkurat i tide, forteller han.

- Jeg var opptatt

Ingen biler kom forbi idet Tunli fotograferte månen som ble delt i to av Ulriksmasten, men han forteller at mange turgåere passerte.

STARTET HER: Tirsdag kveld dro fotografen først til sentrum for å få bilde av månen som spiddes av Ulriksmasten. Men Festplassen var ikke helt rett sted å stå, og han dro til Bellevue. Foto: SVEIN-MAGNE TUNLI

— De ble jo interessert og fikk se bildene. - Hva tenkte du da du skjønte at motivet var sikret?

— Ikke så mye, jeg var opptatt. Man har nemlig ikke lang tid på å sikre slike motiv. Månen går fort forbi, sier Tunli.

Han har lagt motivet ut på sin facebook-profil, men har lyst å vise bildet for et større publikum.

— Jeg er svært fornøyd over at jeg klarte å få bildet jeg har jaktet på siden 2007.

Publisert