Pass deg for boksene

Snittmålingenen i Lærdalstunnelen er utsatt til over påsken. Men de andre fotoboksene virker.

PASS FARTEN: Her i Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel, skal gjennomsnittsfarten din måles. Like over påske starter de op. Strekningen du blir målt er hele 19,5 kilometer lang.
  • Pål Engesæter
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Boksene som skal måle gjennomsnittshastigheten på E16 i Lærdalstunnelen skulle vært klar i god tid før påsketrafikken. Men slik gikk det ikke.

Klar over påske

— Nei, det blir en liten utsettelse. Vi har arbeidet med å kvalitetssikre anlegget. Onsdag oppdaget vi en liten feil som elektrikere må fikse, sier avdelingsingeniør Jon A. Lien i Statens vegvesen.

Les også

Nå holder det ikke lenger å bremse før fotoboksene

Les også

Han trodde han lurte fotoboksen. Der tok han feil.

Les også

Vil bygge verdens lengste tunnel fra Vaksdal til Voss

Boksene er montert noen kilometer inne i den 24,5 kilometer lange Lærdalstunnelen. Og strekningen farten din blir målt er på hele 19,5 kilometer.Utenfor tunnelen er det satt opp skilt som varsler fotobokser og et underskilt med teksten «Strekningsmåling i tunnelen».

Underskiltet er så langt dekket til.

— Når starter der med snittmålingen?

— Vi må teste noen dager til, for å være helt sikre på at alt fungerer slik vi ønsker. Slik det nå ser ut, regner jeg med at vi starter med snittmålinger i den andre uken etter påske, sier Jon A. Lien.

Her kan du lese hvordangjennomsnittsmåling av fart virker.

Mange blir overrasket

Da blir skiltet avdekket, og du må ikke bare passe deg for fotoboksene. Du må sørge for å holde gjennomsnittsfarten din under fartsgrensen i mange lange tunnelkilometer.

Og det er ikke fritt frem i Lærdalstunnelen frem til strekningsmålingene virker. De vanlige fotoboksene er fortsatt i funksjon, og de fleste av dem blir det også etter at de nye er opp og går.

Dette er den første streknings-ATK i Hordaland og Sogn og Fjordane. Erfaringene fra andre steder, er at mange sjåfører får seg en overraskelse når de får en innbetalingsblankett i posten.

Publisert
  1. Trafikk
BT anbefaler

Ove hadde drømmehytten. Så kom turbinene.

Det er minusgrader ute, og Ove Myklebust har fyrt opp i vedovnen. Gjennom store vindusflater har han i årevis hatt utsyn…

Mest lest akkurat nå

  1. Svanhild Slåttsveen Cope (82) er i superform. Her er et seksukers styrkeprogram for eldre.

  2. Fleire bygder isolert av uvêret: – Me kan ikkje leva slik lenger

  3. Inger dropper Haukeland: – Dette helse­huset er enestående i Norge

  4. Uværet stenger veier og fergesamband. Alle fjelloverganger stengt.

  5. – Dere leker med menneskeliv!

  6. Her blir Apo gjenforent med eieren