- Dette var utrolig tragisk

Kristine Steiro Paulsen var på vei til studiestedet i Sogndal da hun omkom i Lærdalstunnelen. Venninnene ble bekymret da de hørte om dødsulykken. - Dette var utrolig tragisk, sier Åse Løkeland (innfelt).

TRAGISK: Kristine Steiro Paulsen mistet livet i den tragiske ulykken i Lærdalstunnelen. Hun var elev ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, der Åse Løkeland (innfelt) er rektor.
  • Per Lindberg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Hun er rektor ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, der den 29 år gamle kvinnen fra Øygarden studerte. Kristine Steiro Paulsen var på vei tilbake til studier i Sogndal da hun kolliderte med et vogntogi Lærdalstunnelen. Det kom østfra.

«Vantru og sorg»

Kristine Steiro Paulsen gikk første året på bachelorutdanningen i sosialt arbeid ved Avdeling for samfunnsfag i Sogndal.

— Det var utrolig tragisk å få denne meldingen. Når unge mennesker faller fra så tidlig, er det ufattelig trist, sier Åse Løkeland, rektor ved skolen.

Hun forteller at skolen har gjort sitt beste for å informere og ta vare på dem ved skolen som var nærmest Kristine Steiro Paulsen. På skolens nettside er det lagt ut en kort melding om studentens bortgang.

Der heter det blant annet at nyheten om «Kristine sin bortgang er motteken med vantru og sorg mellom studentar og tilsette i høgskulen».

Les også

Vil bremse tunnelfarten

Minnestund fredag

Løkeland fikk melding av politiet tidlig mandag morgen om at det var Kristine Steiro Paulsen som mistet livet sent søndag kveld. Allerede da hadde venninner av den omkomne kontaktet politiet.

— De var bekymret da de hørte om ulykken, samtidig som Kristine ikke var kommet tilbake til Sogndal. Vi samlet hennes nærmeste ved studiestedet og informerte om det vi da visste og prøvde å ta vare på dem etter beste evne, forteller Løkeland.

Tirsdag var det møte med klassen der Steiro Paulsen gikk. Fredag blir det minnestund for henne.

Andre dødsfallet

Løkeland forteller at både ansatte og studenter kommer til å delta i begravelsen.

— Jeg kommer fall til å stille. Det samme gjør dekan og instituttleder, samt studenter, sier Løkeland.

Ifølge Sogn Aviser dette det andre dødsfallet ved skolen på kort tid. Nylig ble høgskolelektor Dag Myrvang funnet død på veien til Festingedalen på Kaupanger.

Han tilhørte samme avdeling der Steiro Paulsen studerte, og ble fulgt til graven forrige fredag, to dager før Kristine Steiro Paulsen mistet livet.

— Den siste tiden har vært mektig for flere, sier rektor Åse Løkeland.

Publisert
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Evakuerte bygg i Åsane i natt: – Flere sprekker

  2. Trikken skulle brukes til servering av øl og mat. I ni måneder har den stått tom.

  3. Han fikk tommelen opp for denne plattingen

  4. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?

  5. – Geirmund betyr ingenting oppi dette

  6. Den nye NRK-sjefen elsker hverdager. Og tror ikke de vil endres av en månedslønn på 280.000 kroner.